Door een vaksbondsactie zal je je pmd-zakken zelf moeten wegbrengen.
Volledig scherm
Door een vaksbondsactie zal je je pmd-zakken zelf moeten wegbrengen. © Vertommen

Geen pmd-ophaling op 31 mei door vakbondsactie

BierbeekInwoners van Bierbeek zullen op dinsdag 31 mei niet kunnen rekenen op de vuilnisophalers om hun blauwe pmd-zakken mee te nemen. Door een nationale vakbondsactie zullen de vuilniswagens van afvalintercommunale EcoWerf die dag niet uitrijden. De gemeente zorgt wel voor een alternatief.

 1. Eerste proefboring voor warmtenet Marie Thumassite: “Pionier in Vlaanderen.”
  PREMIUM
  Leuven
  1

  Eerste proefbo­ring voor warmtenet Marie Thumassite: “Pionier in Vlaanderen.”

  Marie Thumas, de historische conservenfabriek met uitzicht op de Vaart, daverde even op haar grondvesten. Stad Leuven en projectontwikkelaar Revive hebben de ambitie de site om te bouwen tot een volwaardig stadsdeel met ruimte voor winkelen, werken en wonen, dat bovenal duurzaam moet zijn. Met dat doel voor ogen deden Kelvin Solutions en ECoOB vandaag de eerste proefboring van wat een volwaardig warmtenet moet worden dat op termijn kan uitgebreid worden naar de rest van de stad: een primeur in Vlaanderen. “Dit is de toekomst: als Poetin het weer eens in zijn hoofd krijgt hoeft Marie Thumas de gevolgen niet te dragen.”
 2. Recordaantal gezinnen op zoek naar goedkoper energietarief: al 1,7 miljoen vergelijkingen in eerste jaarhelft
  Mijnenergie.be

  Recordaan­tal gezinnen op zoek naar goedkoper energieta­rief: al 1,7 miljoen vergelij­kin­gen in eerste jaarhelft

  Mijnenergie.be tekent een nieuw record op: de vergelijkingssite kreeg dit jaar al maar liefst 1,7 miljoen energievergelijkingen te verwerken. Dit ongeziene aantal onderstreept dat de consument in tijden van piekende energieprijzen het heft in eigen handen neemt en actief uitzoekt welke energieleverancier de goedkoopste tarieven aanbiedt. Kristof De Paepe, energie-expert bij Mijnenergie.be, geeft toelichting.