Volledig scherm
© Foto HCH

Diane wint hoofdprijs met mooiste aardbeien

 1. De coronacijfers in Bierbeek van zondag 18 oktober

  De coronacij­fers in Bierbeek van zondag 18 oktober

  In Bierbeek zijn er op één dag 6 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog minder dan 5. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 29 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Bierbeek komt dat getal nu op 285 te liggen. Bierbeek heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. Liefst Leuven veroordeelt straffe uitlatingen van Frans Vanhove van Art Gallery: “Mensen die naar Leuven komen winkelen, zijn helemaal niet gek of masochistisch”
  PREMIUM
  Leuven

  Liefst Leuven veroor­deelt straffe uitlatin­gen van Frans Vanhove van Art Gallery: “Mensen die naar Leuven komen winkelen, zijn helemaal niet gek of masochis­tisch”

  Liefst Leuven is niet te spreken over de open brief die de Leuvense handelaar Frans Vanhove naar de media en het stadsbestuur heeft gestuurd. De eigenaar van Art Gallery in de Bondgenotenlaan liet in die e-mail in straffe bewoordingen zijn ongenoegen blijken over het beleid in Leuven. “We hebben hier blijkbaar te maken met een handelaar die zijn eigen klanten als gekken en masochisten beschouwt”, zegt Marc Van de Velde, voorzitter van Liefst Leuven.
 1. Ze lijkt op de Queen of England, maar een koninklijk bal is Lucie Mertens (78) niet gegund voor haar 50 jaar als stadsgids: “Corona stelde mijn feest een vijfde keer uit, ik zit er serieus onderdoor”
  PREMIUM
  Leuven

  Ze lijkt op de Queen of England, maar een koninklijk bal is Lucie Mertens (78) niet gegund voor haar 50 jaar als stadsgids: “Corona stelde mijn feest een vijfde keer uit, ik zit er serieus onderdoor”

  Stadsgids Lucie Mertens (78) is een levend monument in Leuven. Ze lijkt niet alleen op Queen Elizabeth II van Engeland, ze leidt ook al vijftig jaar toeristen én Leuvenaars rond in de stad van haar hart. Door het coronavirus zit Lucie nu echter werkloos tussen haar vier muren. En alsof de isolatie nog niet erg genoeg is, moest ze het feest voor haar gouden jubileum als stadsgids al vijf keer uitstellen. “Mijn feest zál doorgaan en deze keer mik ik op april 2021”, aldus Lucie, die zich erg eenzaam voelt.