Bertha Noë werd 110 jaar.
Volledig scherm
Bertha Noë werd 110 jaar. © Vertommen

Bierbeeks oudste inwoner Bertha (110) overleden

OpvelpDroevig nieuws voor de inwoners van Bierbeek en omstreken. De oudste inwoner, Bertha Noë, is zaterdagavond overleden. Ze werd 110 jaar en 250 dagen. 

  1. 500 jaar ‘Leuvense paus’: “Als die concubine in haar opzet was geslaagd spraken we vandaag niet over Adrianus, en had u geen artikel.”
    Leuven

    500 jaar ‘Leuvense paus’: “Als die concubine in haar opzet was geslaagd spraken we vandaag niet over Adrianus, en had u geen artikel.”

    Exact één dag en vijfhonderd jaar geleden koos een conclaaf van kardinalen Adrianus VI tot kersverse paus. Adriaan Florenszoon Boeyens werd dan wel geboren in het Nederlandse Utrecht, het gros van zijn tijd op aarde bracht de enige paus uit de Lage Landen door in Leuven. En dus mogen we met zijn allen best wel fier zijn op onze ‘Leuvense’ paus. Dat zegt Mathijs Lamberigts (67), gewoon hoogleraar geschiedenis van Kerk en Theologie. “Men vergeet dat er in die tijd nog geen sprake was van Nederland of België. Maar ik overdrijf niet als ik zeg dat Adrianus sinds zijn zeventien jaar meer tijd in Leuven doorbracht dan waar dan ook.”