1. Eerste groepsgesprek voor jongeren
  Hoegaarden

  Eerste groepsge­sprek voor jongeren

  Weet je met je gevoel geen blijf? Begrijpt je familie je niet? Ben je soms ongelukkig? Hoe breng je jouw gedachten over? Voel je je alleen? Zit je ergens mee? Hoe kan je er met vrienden over praten? Of hoe kan je luisteren als vriend? Waar kan je hiermee ergens terecht? Is de drempel te groot? Heb je nood aan een gesprek? Denk je anderen te kunnen helpen met jouw ervaring? Oproep aan alle jeugd, jongeren, (jong)volwassenen voor een eerste groepsgesprek op vrijdag 24 februari 2023 om 20 uur in de polyvalente zaal op de 2de verdieping in gemeenschapscentrum ’t Paenhuys.
 1. Wie de afgelopen dagen om een vers brood ging was niet bepaald ‘le bienheureux’ : acht vestigingen Alexandre gesloten wegens failissement
  Leuven

  Wie de afgelopen dagen om een vers brood ging was niet bepaald ‘le bienheu­reux’ : acht vestigin­gen Alexandre gesloten wegens failisse­ment

  Menig gevloek bij heel wat Leuvenaars deze week. Alle vestigingen van bakkerij Alexandre, al jarenlang een gevestigde waarde in het Leuvense, bleken plots gesloten. Niet enkel moeten heel wat klanten plots op zoek naar een andere bakker, in één klap komen dus maar liefst acht panden leeg te staan. En dat net nadat de cijfers van vastgoedadviseur Locatus bekend geraakten waaruit blijkt dat de leegstand bij handel en horecazaken in Leuven voor het tweede jaar op rij daalt.
 2. KU Leuven-proffen delen memorabele examenblunders: “Daar stond hij plots, met acht flessen abdijbier en twee glazen”
  PREMIUM
  Leuven

  KU Leu­ven-prof­fen delen memorabele examenblun­ders: “Daar stond hij plots, met acht flessen abdijbier en twee glazen”

  Na bijna drie weken zweten boven een vuistdik naslagwerk is het zover: het einde van de eerste examenperiode. Dat leverde hopelijk heel wat goede punten op, maar ongetwijfeld kregen docenten en lectoren ook dit keer te maken met grappige blunders. KU Leuven-proffen delen de leukste flaters die ze ooit tijdens een examen meemaken. “Had die student gezwegen, dan had hij wellicht een hoger cijfer behaald.”
 1. Blue-bike nergens zo populair als in Leuven: “Leuvens station niet toevallig al jaren onze meest succesvolle locatie”
  PREMIUM
  Leuven

  Blue-bike nergens zo populair als in Leuven: “Leuvens station niet toevallig al jaren onze meest succesvol­le locatie”

  Nergens in België is Blue-bike zo populair als in Leuven. Dat blijkt uit het jaarrapport van Blue-mobility. “Het Blue-bikepunt aan het station van Leuven staat met stip op één. Tussen 2020 en 2022 werd er maar liefst 56.759 keer een blauwe deelfiets uitgeleend”, aldus een tevreden schepen van Mobiliteit David Dessers (Groen). Blijft de vraag: wat brengt de toekomst voor de bekende blauwe fietsen in Leuven?
 2. DULST als enige Belgische wijnimporteur uitgenodigd door Ad’Occ op ‘Millésime Bio’: “Lever je binnen vijf jaar geen duurzame wijn? Vergeet het dan maar”
  PREMIUM
  Leuven

  DULST als enige Belgische wijnimpor­teur uitgeno­digd door Ad’Occ op ‘Millésime Bio’: “Lever je binnen vijf jaar geen duurzame wijn? Vergeet het dan maar”

  De Leuvense wijnkenner Marc Dulst is als enige Belgische wijnimporteur uitgenodigd door Ad’Occ op de 30ste editie van ‘Millésime Bio’. “Het was een eer om als enige Belg een uitnodiging te krijgen voor de de vakbeurs voor duurzame en biologische wijnen in Montpellier”, aldus de bekende Leuvenaar die voorspelt dat sommige wijnproducenten gedoemd zijn om te verdwijnen.
 1. Van Zinnenhoeve tot Aan Den Oever: Zeven privésauna’s waar je op Valentijn met je geliefde kan ontspannen in Leuven en het Hageland
  PREMIUM
  Leuven/Hageland

  Van Zinnenhoe­ve tot Aan Den Oever: Zeven privésauna’s waar je op Valentijn met je geliefde kan ontspannen in Leuven en het Hageland

  Het is bijna Valentijn en dus wordt het stilaan tijd om na te denken hoe je je geliefde dit jaar weer kan verrassen. Klassiekers doen het altijd goed, en dus ging onze redactie op zoek naar een aantal privésauna’s in Leuven en het Hageland waar je samen helemaal kan ontspannen. Van Hever tot Linter: op deze toffe plekjes kom je helemaal tot rust.
 1. Het Inloophuis in Leuven wint 20e editie van Hugo De Keyserprijs: “Je bent er geen patiënt met kanker, je bent er een persoon met kanker”
  Leuven

  Het Inloophuis in Leuven wint 20e editie van Hugo De Keyser­prijs: “Je bent er geen patiënt met kanker, je bent er een persoon met kanker”

  De Leuvense Persclub heeft opnieuw fysiek prijzen uitgedeeld aan mensen en organisaties die het leven in Leuven aangenamer maakten in 2022. De Hugo De Keyserprijs - vernoemd naar een overleden regiojournalist van HLN - ging dit jaar naar Het Inloophuis, een initiatief dat nog maar net is opgestart in hartje Leuven. De Lifetime Achievement-award ging dan weer naar Marc Beullens, de sterke man achter de populaire Corrida in Leuven.
 2. Hoe zou het nog zijn met de leegstand in Leuven? “We hanteren het principe van de wortel en de stok”
  PREMIUM
  Leuven
  6

  Hoe zou het nog zijn met de leegstand in Leuven? “We hanteren het principe van de wortel en de stok”

  Leegstand…geen enkele centrumstad ontsnapte eraan de voorbije jaren, zelfs al voor de coronajaren. De stad Leuven hield al bij al nog goed stand en uit de cijfers van 2021 bleek dat er voor het eerst sinds jaren een kentering was in de negatieve trend. Het bleef maar de vraag of die positieve evolutie zich zou doorzetten en uit nieuwe cijfers van vastgoedadviseur Locatus blijkt dat wel degelijk het geval. Schepen Johan Geleyns (CD&V) legt uit waarom Leuven deze crisistijden behoorlijk goed kan verteren.
 3. IN BEELD. Stoet der togati trekt door de Leuvense straten tijdens Patroonsfeest
  Leuven

  IN BEELD. Stoet der togati trekt door de Leuvense straten tijdens Patroons­feest

  Eens te meer trok een stoet van proffen in toga door het Leuvense straatbeeld. Terwijl de rest van Vlaanderen pannenkoeken bakt op Onze-Lieve-Vrouw-Lichtmis, viert de universiteit de overgang naar het tweede semester en reikte het vijf eredoctoraten uit aan wetenschappelijke grensverleggers. Rector Luc Sels brak tijdens de academische zitting een lans voor vrijheid en de universele rechten van de mens.
 1. Georges Claes postuum verkozen tot ‘Ereburger van Boutersem’
  PREMIUM
  Boutersem

  Georges Claes postuum verkozen tot ‘Ereburger van Boutersem’

  Op de gemeenteraad heeft Georges Claes postuum de onderscheiding ‘Ereburger van Boutersem’ gekregen. Hiermee volgde de voltallige gemeenteraad de beslissing die het adviescomité (samengesteld uit een burgerpanel en voorzitters van adviesraden) op hun bijeenkomst in december nam. Georges Claes zette Boutersem op de wereldkaart. Bij de jongeren onder ons doet die naam misschien niet meteen een belletje rinkelen. Een tipje van de sluier: een wielrenner én stichter van het legendarische cafe Parijs-Roubaix dat recentelijk nog verkocht werd.
 2. Leuven gaat samen met buurgemeenten bossen verbinden dankzij project WALDEN en dat is ook goed nieuws voor mountainbikers...
  PREMIUM
  Leuven
  2

  Leuven gaat samen met buurgemeen­ten bossen verbinden dankzij project WALDEN en dat is ook goed nieuws voor mountainbi­kers...

  Samen met drie buurgemeenten gaat de stad Leuven bossen en akkers met elkaar verbinden, meer concreet tussen het Meerdaalwoud en het Zoniënwoud. Een goed voorbeeld is het tracé van fietssnelweg F29 tussen Tervuren en Leuven. Die wordt gekoppeld aan de bosverbindingen langs onder meer het Bertembos, langs het Eikenbos over de Voer, langs Toverbergbos en zo richting Egenhovenbos en de Dijlevallei. Het project kreeg de naam WALDEN, schepen van Ruimtelijk Beleid Carl Devlies (CD&V) doet het uit de doeken.