Schepen Katrien Claus en Jelle Bettens van Jepa Sport in één van de klasjes van de zomerschool.
Volledig scherm
Schepen Katrien Claus en Jelle Bettens van Jepa Sport in één van de klasjes van de zomerschool. © Kristof Pieters

Zomerschool krijgt definitief karakter: “Zo geven we kansen aan kinderen met leerachterstand”

BeverenIn het KA in Beveren is de derde editie van de zomerschool van start gegaan. Het initiatief ontstond tijdens de coronapandemie om de leerachterstand weg te werken maar krijgt nu een definitief karakter. “Zo geven we extra kansen aan de meest kwetsbare kinderen”, klinkt het.

 1. Krijg tot 50 procent van je verbouwfacturen terugbetaald via de nieuwe Mijn VerbouwPremie
  Livios

  Krijg tot 50 procent van je verbouwfac­tu­ren terugbe­taald via de nieuwe Mijn VerbouwPre­mie

  Vanaf 1 oktober 2022 kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Die nieuwe premie omvat verschillende oudere premies voor renovaties en energiebesparende ingrepen. Voor welke werken kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie precies aanvragen? Hoeveel krijg je terugbetaald? En hoe werkt het systeem precies? Bouwsite Livios.be zocht het uit. Energetisch renoveren blijft immers dé manier om je energieprijzen zoveel mogelijk te beperken.
 2. Slechts 42 procent van Belgen past voorschotfactuur energie aan: dit zijn de risico’s
  Mijnenergie

  Slechts 42 procent van Belgen past voorschot­fac­tuur energie aan: dit zijn de risico’s

  58% van de Belgen heeft zijn voorschot voor energie de voorbije maanden nog niet verhoogd. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van Luminus. Toch zorgt uitstel in deze situatie in geen geval voor afstel. Integendeel, wie niet in actie schiet, riskeert onaangename verrassingen bij het ontvangen van de slotfactuur. Zeker nu de energieprijzen recordhoogtes bereiken. Mijnenergie.be zet de feiten op een rij.