Schepen Raf Van Roeyen aan de Meersenweg in Melsele, een straat die veel sluipverkeer te slikken krijgt.
Volledig scherm
Schepen Raf Van Roeyen aan de Meersenweg in Melsele, een straat die veel sluipverkeer te slikken krijgt. © Kristof Pieters

Wijkcirculatieplan moet sluipverkeer stoppen, Beveren peilt digitaal naar reacties van bewoners

Beveren/MelseleDe Beverse woonwijken krijgen steeds meer te kampen met sluipverkeer. Door de vele wegenwerken in en rond de gemeente dreigt dit enkel nog toe te nemen. “Dit weegt op de leefbaarheid en verkeersveiligheid”, zegt schepen Raf Van Roeyen (CD&V). Met het wijkcirculatieplan wil het gemeentebestuur de verkeersstromen de komende jaren beter sturen. Via een digitaal burgerplatform peilt men naar de reactie van de burger.

  1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
    Tweakers

    Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

    De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.