Luc Paelinck was 17 jaar lang wijkagent in Melsele, maar had daarvoor ook al een carrière bij de rijkswacht.
Volledig scherm
PREMIUM
Luc Paelinck was 17 jaar lang wijkagent in Melsele, maar had daarvoor ook al een carrière bij de rijkswacht. © Kristof Pieters

Wijkagent Luc (62) neemt noodgedwongen afscheid na fietsongeval: “Ontvoeringen en moorden meegemaakt als rijkswachter, maar het werk als wijkagent gaf evenveel voldoening”

BeverenDe politiezone Waasland-Noord heeft Luc Paelinck (62) uitgezwaaid. Hij was 17 jaar lang wijkagent in Melsele, maar had er daarvoor ook al een carrière bij de toenmalige rijkswacht opzitten. Met twee moorddossiers en de ontvoering van Anthony De Clerck en Peter De Vleeschauwer heeft hij memorabele momenten beleefd. “Maar het oplossen van een burenruzie gaf me evenveel voldoening.”

 1. Van een paastocht tot minigolf: met deze 8 tips haal jij alles uit de paasvakantie in het Waasland en Dendermonde
  PREMIUM

  Van een paastocht tot minigolf: met deze 8 tips haal jij alles uit de paasvakan­tie in het Waasland en Dendermon­de

  De paashaas ontwaakt stilaan uit zijn winterslaap en maakt zich klaar voor een paasvakantie vol leuke activiteiten. Heb jij nog geen plannen voor tijdens de vakantie? Dan helpen wij je op weg met deze 8 tips. Van een paastocht door de kaboutertuin in Lokeren tot minigolf in Sint-Niklaas: met deze activiteiten in het Waasland en Dendermonde verveel je je geen seconde.
  Dendermonde, Sint-Niklaas
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.