Weyts veegt Doel van tafel

DOELMaandenlange studies van acht mogelijke varianten voor de havenuitbreiding ten spijt, heeft minister Ben Weyts (N-VA) in extremis een negende voorstel op tafel gegooid. Hij kiest voor een 'Saeftinghedok-light'. Geen dok van 4 km, maar ééntje van 1,5 km en slechts aan één kant benut. Dit wordt gecompenseerd door nieuwe infrastructuur langs rechteroever. Voor Doel maakt het 'compromis' weinig verschil, want het dorp moet alsnog verdwijnen.

 1. Jean-Paul De Buysscher (Volley Vlaanderen) heeft maar één wens: “Indien mogelijk, laat ons voort volleyballen”
  VOLLEYBAL

  Jean-Paul De Buysscher (Volley Vlaanderen) heeft maar één wens: “Indien mogelijk, laat ons voort volleybal­len”

  Er groeit een zichtbare bezorgdheid in de sportwereld: in het voetbal, het basketbal en het volleybal, de populairste sporttakken. En dan hebben we het nog niet eens over de andere sportdisciplines, waarbij de opgelegde time-out voor iedere sportieveling sinds maart vorig jaar schrikwekkend lang duurt. Sporten zoals padel en darts floreren, ook het fietsen en het wandelen krijgt een boost. Intussen zijn de teamsporters, jong en oud, hun favoriet tijdverdrijf kwijtgespeeld en staan de sporthallen troosteloos leeg.
 2. Leerlingen en leerkrachten van GTI nemen afscheid van ‘juf’ Els die voor euthanasie kiest: “We bedanken haar voor alles wat ze hier gedaan heeft”
  PREMIUM
  Beveren

  Leerlingen en leerkrach­ten van GTI nemen afscheid van ‘juf’ Els die voor euthanasie kiest: “We bedanken haar voor alles wat ze hier gedaan heeft”

  Leerkrachten en leerlingen van het GTI Beveren hebben op een bijzondere manier afscheid genomen van Els Vyt. Meer dan twintig jaar lang was ze hét gezicht van het leerlingensecretariaat. Na een lange strijd heeft ze gekozen om volgende week euthanasie te plegen. De school wilde haar op een coronaveilige manier bedanken voor alles wat ze daar betekend heeft.
 3. Reddingsoperatie voor monumentaal glasraam van 70 jaar oud: “Enig stuk dat we bewaren van parochiehuis”
  Melsele

  Reddings­ope­ra­tie voor monumen­taal glasraam van 70 jaar oud: “Enig stuk dat we bewaren van parochie­huis”

  Het atelier Mestdagh is donderdag gestart met het demonteren van een monumentaal glasraam in de zijgevel van PC Sabot. Volgende week start de sloop van het gebouw en het glasraam is het enige relict dat gered zal worden. “We willen het na restauratie een plaats geven in de gevel van het nieuwbouwproject”, zegt Ann Cools, voorzitter van de huisvestingsmaatschappij.
 1. Honderden jongeren starten enorm sneeuwballengevecht, ondanks lockdown
  Play

  Honderden jongeren starten enorm sneeuwbal­len­ge­vecht, ondanks lockdown

 2. Pick-up scheurt met brandende lading door de straten
  Play

  Pick-up scheurt met brandende lading door de straten