Weyts veegt Doel van tafel

DOELMaandenlange studies van acht mogelijke varianten voor de havenuitbreiding ten spijt, heeft minister Ben Weyts (N-VA) in extremis een negende voorstel op tafel gegooid. Hij kiest voor een 'Saeftinghedok-light'. Geen dok van 4 km, maar ééntje van 1,5 km en slechts aan één kant benut. Dit wordt gecompenseerd door nieuwe infrastructuur langs rechteroever. Voor Doel maakt het 'compromis' weinig verschil, want het dorp moet alsnog verdwijnen.

 1. Duizenden lichtgevende initiatieven dankzij #ZORGVOORLICHT. Kijk wie er in jouw gemeente licht geeft en doe zelf mee!

  Duizenden lichtgeven­de initiatie­ven dankzij #ZORGVOOR­LICHT. Kijk wie er in jouw gemeente licht geeft en doe zelf mee!

  Sinds de aankondiging van de lockdown, steekt Vlaanderen massaal het licht aan. Als teken van hoop en verbondenheid, met de tienduizenden zorgverleners die zich uit de naad werken en met iedereen die het nodig heeft. HLN en VTM NIEUWS worden overspoeld door een warme golf aan initiatieven, goed voor heel veel licht in donkere dagen. Doe ook mee en schrijf je hier in!
 1. Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered
  Play

  Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered

 2. Morgen vieren de Amerikanen Thanksgiving. Maar wat is dat?
  Play

  Morgen vieren de Amerikanen Thanksgi­ving. Maar wat is dat?