Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © AP

Wase burgemeesters willen hulpacties voor door watersnood getroffen gebieden coördineren

WaaslandDe burgemeesters van de Wase steden en gemeenten bekijken hoe ze samen de solidariteitsacties voor de door watersnood getroffen gebieden kunnen coördineren.

 1. Chinees restaurant Best maakt plaats voor conceptstore Studio Kollektive: “Hun neonreclame krijgt binnen opnieuw een plaatsje”
  Beveren

  Chinees restaurant Best maakt plaats voor conceptsto­re Studio Kollektive: “Hun neonrecla­me krijgt binnen opnieuw een plaatsje”

  In de Oude Zandstraat in Beveren is de sloop gestart van het voormalig Chinees restaurant Best. In de plaats komt een conceptstore rond mode, interieur en kunst. Achter het initiatief zitten Elke Vijt en Carl Polet van de aanpalende thuiszorgwinkel Clinicare. “Studio Kollektive moet een plek worden waar iedereen wel iets van zijn gading kan vinden.”
 2. “Veljkovic moest als spijtoptant zwijgen tegen derden”
  Mechelen/Beveren/Brussel

  “Veljkovic moest als spijtop­tant zwijgen tegen derden”

  Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) heeft in de matchfixingzaak rond de wedstrijd KV Mechelen-Waasland-Beveren van maart 2018 geen rekening gehouden met de spijtoptantenregeling die voetbalmakelaar Dejan Veljkovic had afgesloten met het federaal parket. Die regeling verhinderde hem immers om enige verklaring af te leggen, waardoor hij zich niet volledig heeft kunnen verdedigen. Daarnaast nam de verdediging de tuchtprocedure voor de geschillencommissie en het BAS onder vuur.
 1. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.