Via de facebookpagina ‘Stop de repressie’ worden geregeld foto’s gepost van de vlaggenacties op de Freethiel.
Volledig scherm
Via de facebookpagina ‘Stop de repressie’ worden geregeld foto’s gepost van de vlaggenacties op de Freethiel. © facebook

Waasland-Beveren niet opgezet met vlaggenzwaaiers in Freethiel: “Voetbal is geen politiek, moedig liever je club aan”

Voetbalclub Waasland-Beveren heeft zich op haar website uitdrukkelijk gedistantieerd van enkele incidenten tijdens de voorbije matchen. Een groep supporters met extreemrechtse sympathieën maakt van wedstrijden tegen Waalse ploegen gebruik om hun politieke voorkeur duidelijk kenbaar te maken. “Dit leidt tot een bijzonder negatieve sfeer in het stadion. Moedig beter je club aan met de blauw-gele vlag”, zegt community manager Valy Van de Merlen.

2 reacties

 • Jens van den Broeck

  1 jaar geleden
  Hoezo is dit politiek? Dit is de vlag van Graafschap Vlaanderen. Als dit politiek is, is de Belgische vlag het ook!
 • Kim De Bosscher

  1 jaar geleden
  Mocht er voetbal te zien zijn op de freethiel, dan zou men zich niet met politiek moeten bezig houden. Sukkels. En wat dan nog een Vlaamse vlag, Beveren ligt toch in Oost Vlaanderen.
 1. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 2. Manon Stragier helpt Asterix Avo aan winst in heenmatch halve finale beker: “Deze prestatie bevestigen in terugwedstrijd”
  VOLLEYBAL BEKER VAN BELGIË VROUWEN

  Manon Stragier helpt Asterix Avo aan winst in heenmatch halve finale beker: “Deze prestatie bevestigen in terugwed­strijd”

  Tijdens de heenwedstrijd van de halve finale voor de Belgische beker heeft Asterix Avo in de Edugo sporthal van VDK Gent een belangrijke overwinning behaald. De Beverse ploeg gaf een vastberaden indruk. Tweemaal werd een achterstand met veel geestdrift goedgemaakt. In de tweede set lukte dat net niet, maar in de vierde set - op spectaculaire wijze - wel. Resultaat: Asterix Avo won deze eerste clash met 1-3, op 30 januari volgt de terugwedstrijd in de sporthal van Beveren.
 1. “Proficiat met uw 35 jaar dienst, u bent ontslagen”: Stakingsbereidheid blijft ook na vijf weken groot bij personeel Ashland
  PREMIUM
  Doel

  “Proficiat met uw 35 jaar dienst, u bent ontslagen”: Stakingsbe­reid­heid blijft ook na vijf weken groot bij personeel Ashland

  Al vijf weken lang trekt het personeel van Ashland de wacht op aan de poort van het chemiebedrijf. Aanleiding is het ontslag van 39 mensen en de verplichting voor de rest om meer te werken zonder extra loon. Een sociaal bemiddelaar moet nu de lont uit het kruitvat halen. Maar het vertrouwen is ver te zoeken. “Iemand heeft eerst een bedanking gekregen voor 35 jaar dienst en 24 uur later volgde zijn ontslagbrief.”
 1. Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld
  Play
  skiën

  Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld

 2. Politie maakt einde aan achtervolging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre
  Play

  Politie maakt einde aan achtervol­ging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre