De vredesactivisten halen hun slag thuis, een wapentransport voor Saudi-Arabië komt dan toch niet naar de haven.
Volledig scherm
De vredesactivisten halen hun slag thuis, een wapentransport voor Saudi-Arabië komt dan toch niet naar de haven. © rv

Vredesactivisten halen slag thuis: schip met wapens komt niet naar haven, wel nieuwe Amerikaanse legertransporten op komst

KalloHet schip Bahri Yanbu, dat wapens zou verschepen naar Saoedi-Arabië, zal dan toch niet passeren in de haven van Antwerpen. Vredesactivisten voerden zaterdag actie aan de poort van Katoen Natie aan de Hazopweg in Kallo. Ze halen hun slag dus thuis. Ook leden van Groen namen aan de actie deel en uitten eerder al hun bezorgdheid op de gemeenteraad van Beveren. Volgens burgemeester Marc Van de Vijver (CD&V) wordt de gemeente wel op de hoogte gebracht van dergelijke transporten, maar is het toezicht erop een taak van de hogere overheid.

  1. Op zoek naar een koptelefoon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment
    Hardware Info

    Op zoek naar een koptele­foon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment

    De soldenperiode is volop aan de gang en we bevinden ons in de periode rond Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar. Hoog tijd dus om jezelf dus even extra te verwennen, met een headset bijvoorbeeld. Techexpert en hoofdredacteur bij Hardware Info Frank Everaardt wijst je de weg naar dé koopjes van het moment, met aandacht voor gamers, sporters, vergadertijgers, bingewatchers en alles daartussen.