Het plafond van de tunnel werd over een afstand van 200 meter beschadigd.
Volledig scherm
Het plafond van de tunnel werd over een afstand van 200 meter beschadigd. © Kristof Pieters

Vrachtwagen rukt verlichting en camera’s af: Beverentunnel opnieuw geopend na dag van chaos

KalloEen vrachtwagen heeft woensdagochtend een enorme ravage aangericht in de Beverentunnel richting Nederland. De truck vervoerde enkele opklapbare containers. Het bovenste exemplaar sloeg plots open en scheurde het plafond over een lengte van 200 meter open waardoor grote delen van de verlichting en camera’s naar beneden vielen. Het ongeval veroorzaakte heel wat chaos op de weg. Intussen is de tunnel terug open voor verkeer.

6 reacties

 • Jan Rodrigus

  1 jaar geleden
  Misschien de tunnels wat hoger maken ipv voor kabouters
 • Bruno Cabooter

  1 jaar geleden
  Het wegenbeheer is inderdaad niet altijd prima te noemen maar als uw vracht niet goed is vastgemaakt zal die sowieso loskomen. Het gebrekkige wegenbeheer hiervoor aansprakelijk stellen is dus een typische gevalletje van "barking at the wrong tree" Michel Van de Hoydoch.
 • Jozef Van der Elst

  1 jaar geleden
  Goede les, spanriemen over het geheel van elke containerlading , zo kan er ook geen afschuiven zijn bij uitzonderlijke remming of wegverandering.
 • Frederik Boogaerts

  1 jaar geleden
  Schuld ligt bij wegen en verkeer vrachtwagens betalen nu al 2 jaar km-heffing en de wegen worden alleen maar slechter echt wanbeheer
 • Lou Bakker

  1 jaar geleden
  Spanbandje erom. Waarschijnlijk is de sluiting los getrild en kwam de wind eronder. Lading altijd goed zekeren is de boodschap. En natuurlijk moet die put in de weg gevonden worden en gerepareerd. Niet de gebruiker betaald maar de beheerder ?
 1. Kate Winslet in topvorm of een docu over walvissen van de maker van ‘Titanic’: dit is onze streaming top vijf

  Kate Winslet in topvorm of een docu over walvissen van de maker van ‘Titanic’: dit is onze streaming top vijf

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s. Deze week op het menu: een nieuwe HBO-serie op Streamz met Kate Winslet in de hoofdrol, die niets dan lof en vijfsterrenrecensies kreeg in de internationale pers, een grimmige true crime-documentaire over een moeder die op zoek gaat naar de moordenaars van haar dochter en een Noorse krimi.
 1. Ella (29) spot sluikstor­ters, filmt alles en neemt autosleutels af
  Play

  Ella (29) spot sluikstor­ters, filmt alles en neemt autosleu­tels af

 2. Meer dan 3000 studenten spelen 'Snake' in het echt
  Play

  Meer dan 3000 studenten spelen 'Snake' in het echt