Het binnengebied tussen de Ropstraat en Van Doornyckstraat zal gevrijwaard worden van bebouwing.
Volledig scherm
Het binnengebied tussen de Ropstraat en Van Doornyckstraat zal gevrijwaard worden van bebouwing. © google

Voormalig woonuitbreidingsgebied Ropstraat wordt groene long

HaasdonkDe gemeenteraad van Beveren heeft de aankoop goedgekeurd van een perceel grond van 8.358 vierkante meter in de Ropstraat in Haasdonk. Door een aanpassing van het RUP kreeg de zone een nieuwe bestemming van woonuitbreidingsgebied naar zone voor groen en recreatie. Gemeenteraadslid Stijn De Munck (Groen) stelt voor om er een zogenaamd ‘Tiny Forest’ aan te leggen.

 1. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 2. Asterix Avo mag na een prachtprestatie tegen Limburg als koploper van de Liga naar de halve finale van de play-offs

  Asterix Avo mag na een prachtpres­ta­tie tegen Limburg als koploper van de Liga naar de halve finale van de play-offs

  “Deze prestatie hadden we nodig om volgende week dinsdag aan de halve finale van de play-offs te beginnen”, luidt de eerste conclusie van Asterixcoach Kris Vansnick na de knappe 3-0-overwinning tegen Jaraco As-Tongeren. “Dit was een topmatch, want vooral de twee eerste sets bood de Limburgse ploeg, met een sterke Lore Gillis, geweldig veel weerstand. Op het einde van elke set konden we de poweraanvallen van de Limburg Volley Ladies zeer goed verdedigen. Deze overwinning hebben we verdiend dankzij de inzet op de trainingen.”
 1. Man grijpt lynx die zijn vrouw aanvalt: "Ik ga je doodschieten!"
  Play

  Man grijpt lynx die zijn vrouw aanvalt: "Ik ga je doodschie­ten!"

 2. Strand van Knokke overspoeld door feestende jongeren
  Play

  Strand van Knokke overspoeld door feestende jongeren