Schepen Vlegels bij het B-plein van KSK Kieldrecht waar een nieuwbouw komt voor kinderopvang, politie, gemeente en jeugdhuis. De rest van het plein wordt heraangelegd als speeltuin.
Volledig scherm
Schepen Vlegels bij het B-plein van KSK Kieldrecht waar een nieuwbouw komt voor kinderopvang, politie, gemeente en jeugdhuis. De rest van het plein wordt heraangelegd als speeltuin. © Kristof Pieters

Voetbalstadion wordt nieuwe centrum van het dorp: “Autoluw en helft omvormen tot park en speeltuin”

KieldrechtDe omgeving van het voetbalstadion van KSK Kieldrecht zal de komende jaren een hele metamorfose ondergaan. Na de verhuis van de club moet het hele binnengebied het nieuwe centrum van het dorp worden. In een eerste fase wordt er een nieuwbouw opgetrokken met een wijkkantoor voor de gemeente en politie, een jeugdhuis en buitenschoolse kinderopvang.

 1. Heraanleg N70 tijdelijk stilgelegd door PFOS-vervuiling: “Bijkomende grondstalen nodig om vervuiling in kaart te brengen”
  Melsele

  Heraanleg N70 tijdelijk stilgelegd door PFOS-vervuiling: “Bijkomende grondsta­len nodig om vervuiling in kaart te brengen”

  Een deel van de werken op de Grote Baan (N70) in Melsele is tijdelijk stilgelegd nadat er een licht verhoogde PFOS-concentratie in de bodem werd aangetroffen. Volgens het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) is het een voorzorgsmaatregel. Er is nu bijkomend onderzoek bevolen om in de vervuiling in kaart te brengen. Binnen twee weken wordt uitsluitsel verwacht.
 2. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 3. Ook Asterix Avo zit met vraagtekens nadat er een paar speelsters besmet zijn door het virus: “Bang afwachten of er zaterdag wel kan gespeeld worden”
  Volleybal Liga A

  Ook Asterix Avo zit met vraagte­kens nadat er een paar speelsters besmet zijn door het virus: “Bang afwachten of er zaterdag wel kan gespeeld worden”

  Ook Asterix Avo ontsnapt niet aan het coronavirus en heeft drie besmette speelsters in het team. Onmacht en twijfels sluipen in de ploeg, zelfs met een erg gedisciplineerde aanpak en strikte levensstijl. Tegenwoordig wordt er niet meer gevraagd hoe het met je gaat. De vraag die tegenwoordig in alle sportmiddens gesteld wordt, is: “Zijn er voldoende mensen om te kunnen spelen.”