De vzw De Maakschappij (met Liese Stuer twee van links) wil een historisch schip restaureren in het voormalig atelier De Nijs maar wacht al meer dan een jaar op toestemming om een aanpalend stuk braakliggend terrein te mogen gebruiken.
Volledig scherm
De vzw De Maakschappij (met Liese Stuer twee van links) wil een historisch schip restaureren in het voormalig atelier De Nijs maar wacht al meer dan een jaar op toestemming om een aanpalend stuk braakliggend terrein te mogen gebruiken. © Kristof Pieters

Vlaamse regering start toekomststudie in Doel herop: “Stop dan wel eerst met boycot van lokale initiatieven”

DoelDe Vlaamse regering heeft beslist om de toekomststudie rond Doel te hervatten. De studie werd vorig jaar opgeschort nadat er verschillende juridische procedures waren opgestart tegen de havenuitbreiding. “Dit kan echter enkel slagen als er een einde komt aan de obstructie tegen lokale initiatieven”, reageert Jan Creve van het actiecomité Doel 2020.

 1. Je autoverzekering sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Je autoverze­ke­ring sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Een autoverzekering jarenlang bij dezelfde verzekeraar houden? Veel mensen doen het. Zelfs bij de aankoop van een nieuwe wagen stappen velen gewoontegetrouw naar hun eigen verzekeraar voor een nieuw voorstel. De strenge regeling om een contract over te dragen naar een andere verzekeraar schrikt af. Maar daar brengt een nieuw wetsvoorstel binnenkort misschien verandering in. Independer.be legt uit hoe je je autoverzekering kan overdragen en wat er in de toekomst zou kunnen veranderen.
 2. Marleen (64) loopt zware hersenschudding op na aanrijding door wielertoerist: “Jaagpad is geen fietssnelweg, hou rekening met wandelaars aub”
  Kruibeke

  Marleen (64) loopt zware hersen­schud­ding op na aanrijding door wielertoe­rist: “Jaagpad is geen fietssnel­weg, hou rekening met wandelaars aub”

  Het komt steeds vaker tot conflicten tussen de verschillende gebruikers van het jaagpad langs de Schelde. In Kruibeke raakte donderdag een voetgangster gewond toen ze aan hoge snelheid werd aangereden door een wielertoerist. “Ik heb geen fietsbel gehoord. Alleen een luide vloek en toen werd het zwart”, getuigt slachtoffer Marleen Ryngaert.
 1. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil

 2. Zijn er ook versoepelingen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"
  Play

  Zijn er ook versoepe­lin­gen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"