Het plan voorziet onder meer het doortrekken van de parallelwegen naast de E17 van Sint-Niklaas tot voorbij de afrit Haasdonk.
Volledig scherm
Het plan voorziet onder meer het doortrekken van de parallelwegen naast de E17 van Sint-Niklaas tot voorbij de afrit Haasdonk. © Kristof Pieters

Vlaamse regering pikt draad op van Waas mobiliteitsplan

RegioTien jaar nadat het Waas mobiliteitsplan werd opgesteld, pikt de Vlaamse regering de draad terug op. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) is met een studie gestart om de haalbaarheid van het plan in detail te bekijken.

  1. Niemand nam de moeite om Zwijndrecht in te lichten over gevaarlijke PFOS-waarden: “Het was dan ook maar op de ‘parking’”
    Zwijndrecht

    Niemand nam de moeite om Zwijn­drecht in te lichten over gevaarlij­ke PFOS-waar­den: “Het was dan ook maar op de ‘parking’”

    De Vlaamse regering, OVAM, de Vlaams Milieumaatschappij én zelfs het Antwerps stadsbestuur werden al in 2017 ingelicht over alarmerende PFOS-waarden in de bodem bij Oosterweelwerken maar niemand troostte zich blijkbaar de moeite om ook de gemeente Zwijndrecht zelf in te lichten. Volgens bouwheer Lantis is de problematiek wel aan bod gekomen in persoonlijke gesprekken met burgemeester André Van de Vyver (Groen) maar die laatste ontkent dit stellig.