André Buyl, Jozef Schelfhout en Bruno De Ridder stappen op bij het Vlaams Belang.
Volledig scherm
PREMIUM
André Buyl, Jozef Schelfhout en Bruno De Ridder stappen op bij het Vlaams Belang. © Kristof Pieters

Vlaams Belang splitst in twee na interne strubbelingen: “Vertrouwen in elkaar is zoek”

BeverenDe Beverse afdeling van het Vlaams Belang is uit elkaar gevallen in twee groepen. De oude garde met voorzitter Bruno De Ridder, fractievoorzitter André Buyl en gemeenteraadslid Jozef Schelfhout stapt op na interne strubbelingen. Een vertrouwensbreuk volgens de een, een generatiekloof volgens de ander.

 1. “Wij zien geen enkel nut in samensmelting met buurgemeente”: fusie blijft Zwijndrechts bestuur ook na studie verdelen
  Zwijndrecht

  “Wij zien geen enkel nut in samensmel­ting met buurgemeen­te”: fusie blijft Zwijn­drechts bestuur ook na studie verdelen

  Ook na een onderzoek over een mogelijke samensmelting met buurgemeenten houdt burgemeester André Van de Vyver (Groen) voet bij stuk dat een fusie niet aan de orde is. “Wij kunnen perfect zelfstandig verder”, reageert hij. Bij de wisselmeerderheid van bestuurspartijen CD&V en Vooruit en oppositiepartij N-VA zien ze het anders. “De studie stelt duidelijk dat een fusie een opportuniteit is.”
 2. HUIZENJACHT. Petegem-aan-de-Leie, de grootste deelgemeente van Deinze: “Voor een kwalitatieve nieuwe rijwoning betaal je meer dan 300.000 euro”
  PREMIUM
  Deinze

  HUIZEN­JACHT. Petegem-aan-de-Leie, de grootste deelgemeen­te van Deinze: “Voor een kwalitatie­ve nieuwe rijwoning betaal je meer dan 300.000 euro”

  Op zoek naar een nieuwe stek of gewoon nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek met een lokale vastgoedmakelaar. Deze week: Petegem-aan-de-Leie bij Deinze, een deelgemeente met drukke gewestwegen, een treinstation, uitgestrekte woonwijken, industriezones en veel sportfaciliteiten, maar zonder echte dorpskern. “Een deftige villa of ruime bungalow vind je bijna niet meer onder de 400.000 euro”, zegt Rik Schepens van Vastgoed Schepens Deinze.
 1. Miss Tattoo Amber (25) opent eigen studio: “Het stigma is helemaal verdwenen. Jongeren kiezen niet langer kleine tattoo die ze kunnen verstoppen voor mama of papa”
  PREMIUM
  Melsele/Hamme

  Miss Tattoo Amber (25) opent eigen studio: “Het stigma is helemaal verdwenen. Jongeren kiezen niet langer kleine tattoo die ze kunnen verstoppen voor mama of papa”

  Amber Lemey (25) heeft in de Spoorweglaan in Melsele de deuren geopend van haar eigen tattoostudio. Met Moonchild Tattoos maakt ze al op jonge leeftijd haar droom waar. Amber werd eerder dit jaar ook al verkozen tot Miss Tattoo Belgium. “Dat heeft mijn zelfvertrouwen wel een boost gegeven. Ik wou vooral de boodschap delen dat ook vrouwen met een maatje meer mooi staan met een tatoeage.”
 2. Van het Kasteel van Poeke tot de Sint-Baafsabdij: op deze 7 locaties in Oost-Vlaanderen maak je de mooiste trouwfoto’s
  PREMIUM
  Oost-Vlaanderen

  Van het Kasteel van Poeke tot de Sint-Baafsabdij: op deze 7 locaties in Oost-Vlaanderen maak je de mooiste trouwfoto’s

  Stap jij bijna in het huwelijksbootje en ben je nog op zoek naar een plekje waar je de mooiste dag van je leven kan vereeuwigen? Dan hebben we goed nieuws voor jou, want onze redactie zocht de mooiste locaties voor trouwfoto’s voor je uit. Van het Kasteel van Poeke in Aalter tot de oude Sint-Baafsabdij in Gent: op deze 7 locaties in Oost-Vlaanderen leg je de mooiste trouwfoto’s vast.