In deze 'wasstraat' zeven de archeologen het zand weg uit de opgegraven grond.
Volledig scherm
In deze 'wasstraat' zeven de archeologen het zand weg uit de opgegraven grond. © Kristof Pieters

Vier voetbalvelden grond door zeef

VERREBROEKIn de Waaslandhaven is een monumentaal archeologisch onderzoek van start gegaan. Een team van vijftien archeologen zal er twee jaar lang opgravingen doen op een terrein van vier voetbalvelden groot. Ze zoeken vooral naar sporen uit de steentijd. En die zijn alleen te vinden door de grond te zeven.

 1. Manon Stragier helpt Asterix Avo aan winst in heenmatch halve finale beker: “Deze prestatie bevestigen in terugwedstrijd”
  VOLLEYBAL BEKER VAN BELGIË VROUWEN

  Manon Stragier helpt Asterix Avo aan winst in heenmatch halve finale beker: “Deze prestatie bevestigen in terugwed­strijd”

  Tijdens de heenwedstrijd van de halve finale voor de Belgische beker heeft Asterix Avo in de Edugo sporthal van VDK Gent een belangrijke overwinning behaald. De Beverse ploeg gaf een vastberaden indruk. Tweemaal werd een achterstand met veel geestdrift goedgemaakt. In de tweede set lukte dat net niet, maar in de vierde set - op spectaculaire wijze - wel. Resultaat: Asterix Avo won deze eerste clash met 1-3, op 30 januari volgt de terugwedstrijd in de sporthal van Beveren.
 1. Vlaming in Wuhan over coronacrisis: "Toch beter de korte pijn dan de 10 maanden die jullie meemaken"
  Play

  Vlaming in Wuhan over coronacri­sis: "Toch beter de korte pijn dan de 10 maanden die jullie meemaken"

 2. De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"
  Play

  De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"