Alle ontwerpen werden donderdagavond tentoongesteld in de kerk van Doel.
Volledig scherm
Alle ontwerpen werden donderdagavond tentoongesteld in de kerk van Doel. © Kristof Pieters

Van spookdorp naar droomdorp: architectuurstudenten hertekenen Doel

Studenten van de faculteit Architectuur van de KU Leuven hebben hun ontwerpen voorgesteld om het gehavende dorp Doel nieuw leven in te blazen. “Want zelfs met een nieuw dok is Doel leefbaar”, stellen hun docenten Joris Van Reusel en Daan De Volder. “Met een degelijke isolatie en een stevige groene buffer kan het hier bijzonder mooi wonen zijn.”

0 reacties

 1. 1 op 5 vrachtwagens negeert tonnageverbod: “Intensieve controles enkel mogelijk met Waas cameraschild”
  Beveren/Sint-Gillis-Waas/Sint-Niklaas/Kruibeke

  1 op 5 vrachtwa­gens negeert tonnagever­bod: “Intensieve controles enkel mogelijk met Waas camera­schild”

  De voorbije dagen was het door een reeks ongevallen weer aanschuiven op de twee autosnelwegen in het Waasland. Bij file proberen niet alleen automobilisten maar ook vrachtwagenchauffeurs een sluiproute te vinden. Volgens cijfers van de politiezone Waasland-Noord negeert 1 op 5 truckers het tonnageverbod. Vlaams parlementslid Koen Daniëls (N-VA) ziet alleen een oplossing in een schild van ANPR-camera’s rond het Waasland.
 2. Zo VeloVeilig is Beveren: ontdek hier de resultaten voor uw gemeente
  beveren

  Zo VeloVeilig is Beveren: ontdek hier de resultaten voor uw gemeente

  De inwoners van Beveren hebben 193 gevaarlijke fietspunten aangeduid op de VeloVeilig-kaart. Dat blijkt uit het grootste fietsonderzoek ooit van Vlaanderen dat HLN gehouden heeft. Die gevaarlijke punten werden gebundeld op een gedetailleerde kaart, waarmee we andere fietsers waarschuwen en de overheid laten weten waar er nog werk aan de winkel is. Ontdek hier het volledige rapport en alle onveilige situaties in uw regio.
 3. Van Ohne tot Tarra: in deze 8 winkels in Oost-Vlaanderen winkel je verpakkingsvrij
  PREMIUM
  Oost-Vlaanderen

  Van Ohne tot Tarra: in deze 8 winkels in Oost-Vlaanderen winkel je verpak­kings­vrij

  Mei Plasticvrij is een campagne waarbij je wordt aangespoord om heel de maand mei zo weinig mogelijk plastic en ander afval te verzamelen. Door je eigen afvalberg te verkleinen draag je je steentje bij aan het milieu. Om je extra te motiveren zochten wij 9 leuke zaken in Oost-Vlaanderen voor je op die zich bewust zijn van de afvalproblematiek. Van Ohne in Aalst tot Tarra in Dendermonde: Met deze 10 winkels in Oost-Vlaanderen hou jij de maand mei plasticvrij.