Alle ontwerpen werden donderdagavond tentoongesteld in de kerk van Doel.
Volledig scherm
Alle ontwerpen werden donderdagavond tentoongesteld in de kerk van Doel. © Kristof Pieters

Van spookdorp naar droomdorp: architectuurstudenten hertekenen Doel

Studenten van de faculteit Architectuur van de KU Leuven hebben hun ontwerpen voorgesteld om het gehavende dorp Doel nieuw leven in te blazen. “Want zelfs met een nieuw dok is Doel leefbaar”, stellen hun docenten Joris Van Reusel en Daan De Volder. “Met een degelijke isolatie en een stevige groene buffer kan het hier bijzonder mooi wonen zijn.”

0 reacties

 1. Ennio (25) drie jaar na overlijden deels vrijgepleit van schuld: “Het gemis blijft, maar nu kunnen we eindelijk wat rust vinden”
  PREMIUM
  Kruibeke

  Ennio (25) drie jaar na overlijden deels vrijge­pleit van schuld: “Het gemis blijft, maar nu kunnen we eindelijk wat rust vinden”

  Op de snelwegparking langs de E17 in Kruibeke is zaterdag een kleine herdenking gehouden voor Ennio Van Bogaert. De jongeman kwam precies drie jaar geleden om het leven toen hij in het duister tegen een foutgeparkeerde vrachtwagen botste. De zaak werd aanvankelijk geseponeerd, maar mama Nancy De Maeyer kon zich hierin niet berustten en spande zelf een rechtszaak aan. Met succes, want recent oordeelde de rechtbank dat de trucker toch voor de helft verantwoordelijk is voor het ongeval.
 2. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.
 3. Oosterweelwerken worden heropgestart maar nog geen oplossing voor vervuilde PFOS-grond: “Afvoeren? Deze grond is nergens welkom”
  PREMIUM
  Zwijndrecht/Antwerpen

  Oosterweel­wer­ken worden heropge­start maar nog geen oplossing voor vervuilde PFOS-grond: “Afvoeren? Deze grond is nergens welkom”

  De werken aan het Oosterweelproject kunnen gefaseerd terug opstarten. Die waren stilgelegd na een arrest van de Raad van State. Het rechtscollege oordeelde dat er geen grond van de ene naar de andere werf mag worden verplaatst. Bouwheer Lantis heeft nu met enkele kunstgrepen de planning aangepast maar een oplossing voor de met PFOS-vervuilde gronden is er nog niet.