Jacques Bosman in de oude zwemkom. De oude belijning van de vroeger zwembadvloer zijn nog te zien waar nu de tribune werd gebouwd.
Volledig scherm
Jacques Bosman in de oude zwemkom. De oude belijning van de vroeger zwembadvloer zijn nog te zien waar nu de tribune werd gebouwd. © Kristof Pieters

Van baantjes trekken naar toneel kijken: oud zwembad doet straks dienst als theaterzaal

Het oude zwembad van de gemeente Beveren krijgt binnenkort een tweede leven als kleine theaterzaal. Een aannemer legt deze week de laatste hand aan de bezettingswerken waarna theatergezelschap KET de afwerking voor zich zal nemen. Er zal plaats zijn voor een 90-tal bezoekers. “Voor grote voorstellingen kunnen we terecht in CC Ter Vesten, maar deze plek is ideaal voor meer intieme opvoeringen en repetities”, zegt voorzitter Jacques Bosman.

0 reacties

 1. Manon Stragier en Asterix Avo beginnen aan play-offs: “Beschouwen het duel tegen Oudegem als een finale”
  volleybal liga a vrouwen

  Manon Stragier en Asterix Avo beginnen aan play-offs: “Beschouwen het duel tegen Oudegem als een finale”

  Dinsdag speelt Asterix Avo de halve finale van de play-offs tegen VC Oudegem. Dankzij een reeks knappe prestaties - ook zaterdag alweer tegen Michelbeke - mag het team van coach Kris Vansnick als leider van de competitie de clash tegen de Oost-Vlaamse buren in de eigen sporthal afwerken. “Dat is de eerste finale deze week, hopelijk mogen we zondag de tweede finale spelen”, verklaart Vansnick.
 2. Engie vecht nieuwe belasting voor opslag nucleair afval aan en stelt zelf ‘evenementenbudget’ voor: “Dit weegt niet op tegen miljoenen die we verliezen”
  Doel

  Engie vecht nieuwe belasting voor opslag nucleair afval aan en stelt zelf ‘evenemen­ten­bud­get’ voor: “Dit weegt niet op tegen miljoenen die we verliezen”

  Engie-Electrabel is naar de rechtbank gestapt om een nieuwe belasting voor de opslag van nucleair afval aan te vechten. De gemeentelijke heffing moet tot 3 miljoen euro per jaar opleveren en is een compensatie voor het verlies aan inkomsten door de geplande sluiting van de kerncentrale. Intussen loopt ook een aanvraag voor een nieuw splijtstofcontainergebouw.
 1. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil

 2. Zijn er ook versoepelingen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"
  Play

  Zijn er ook versoepe­lin­gen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"