Jozef Van Remoortel
Volledig scherm
PREMIUM
Jozef Van Remoortel © Kristof Pieters

Van aardappelboer tot Commandeur in de Orde van Leopold II: “Innovatie was de rode draad in mijn leven”

VerrebroekJozef Van Remoortel, stichter van het bedrijf Remofrit, heeft uit handen van voormalig minister Pieter De Crem het ereteken van Commandeur in de Orde van Leopold II gekregen. Het is een uitzonderlijk eerbetoon dat door de koning zelf wordt verleend aan personen die zich in de maatschappij erg verdienstelijk hebben gemaakt.

 1. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
  Spaargids.be

  Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

  Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.
 2. Prijs gevelstenen met 43% gestegen in één jaar tijd: gaat die opnieuw zakken? En zijn er manieren om toch te besparen?
  Livios

  Prijs gevelste­nen met 43% gestegen in één jaar tijd: gaat die opnieuw zakken? En zijn er manieren om toch te besparen?

  De prijzen van bouwmaterialen stijgen al een hele tijd sterk door. Eerst vanwege de grote vraag en het beperkte aanbod tijdens de coronacrisis, daarna mede door de oorlog in Oekraïne. Bouwsite Livios vroeg aan Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder van de Bouwunie, hoe de prijzen van bouwmaterialen zullen evolueren en of er tips zijn om toch te besparen.
 3. Akkoord in de maak over nieuwe coalitie: Antoine Denert keert terug als burgemeester, maar laat zich vervangen door Dimitri Van Laere
  PREMIUM
  Kruibeke

  Akkoord in de maak over nieuwe coalitie: Antoine Denert keert terug als burgemees­ter, maar laat zich vervangen door Dimitri Van Laere

  De drie partijen N-VA, CD&V en DENERT staan op een zucht van een akkoord van een nieuwe coalitie. Nog deze week zou de handtekening gezet worden onder een opmerkelijk scenario. Daarin wordt niet Filip Vercauteren (CD&V) maar wel Antoine Denert de nieuwe burgemeester. Weliswaar enkel titelvoerend. Dimitri Van Laere (N-VA) zal hem na een maand opvolgen als waarnemend burgemeester.
 4. Asterix Avo met libero Britt Rampelberg plaatst zich als eerste team voor de bekerfinale in februari: “We willen nog meer doelstellingen bereiken”
  Volleybal

  Asterix Avo met libero Britt Rampelberg plaatst zich als eerste team voor de bekerfina­le in februari: “We willen nog meer doelstel­lin­gen bereiken”

  Na twee gewonnen sets was Asterix Avo in Leuven zeker van een plaats in de bekerfinale op 26 februari. Het werd uiteindelijk een 0-3 overwinning voor het team van coach Vansnick. Dit wordt de 24ste bekerfinale voor Asterix Avo. De eerste doelstelling is bereikt. Voor de andere halve finale tussen VDK Gent en Hermes Oostende is men nog volop aan het onderhandelen om een geschikte datum te vinden.