Op de MPET-terminal in Doel werden maandag de eerste buitenlandse zeevaarders ingeënt met een covid-vaccin onder goedkeurend oog van minister Van Quickenborne.
Volledig scherm
Op de MPET-terminal in Doel werden maandag de eerste buitenlandse zeevaarders ingeënt met een covid-vaccin onder goedkeurend oog van minister Van Quickenborne. © rv

Vaccinatieteams gaan van start met inenting van buitenlandse zeelieden: “Voor velen is geen vaccin beschikbaar in eigen land”

Doel/AntwerpenOp de MPET-terminal in Doel hebben maandag de eerste buitenlandse zeelieden een prik gekregen van een Covid-vaccin. België is het eerste land dat een vaccinatiecampagne start voor alle zeevarenden, ongeacht hun nationaliteit. De Russische bemanning van het containerschip ‘MSC Joy’ kreeg de primeur en mocht aanschuiven voor een Johnson & Johnson-vaccin.

  1. Volwaardig complex Waaslandhaven-Oost verbetert bereikbaarheid van Waaslandhaven: “Maar ook ontlasting van lokale wegen”
    Zwijndrecht/Beveren

    Volwaardig complex Waaslandha­ven-Oost verbetert bereikbaar­heid van Waaslandha­ven: “Maar ook ontlasting van lokale wegen”

    Het Zwijndrechts deel van de Waaslandhaven beschikt voor het eerst in haar geschiedenis over een volwaardig op- en afrittencomplex. De nieuwe kluifrotonde aan Waaslandhaven-Oost, die deel uitmaakt van de Oosterweelwerken, is na twee jaar bouwen klaar. Dat is bijzonder goed nieuws voor de ruim 15.000 medewerkers die dagelijks in dat deel van het havengebied aan de slag zijn.