Scheepverkeersbegeleider Rodrigue Bijlsma bracht drie bedrijven samen om een alarmeringssysteem te ontwikkelen. Het personeel bij DP World zou bij het ongeval met de APL Mexico in 2019 20 minuten eerder gewaarschuwd zijn.
Volledig scherm
Scheepverkeersbegeleider Rodrigue Bijlsma bracht drie bedrijven samen om een alarmeringssysteem te ontwikkelen. Het personeel bij DP World zou bij het ongeval met de APL Mexico in 2019 20 minuten eerder gewaarschuwd zijn. © rv

Uniek systeem waarschuwt als schip op ramkoers ligt: “Zelfs het stressniveau van stemmen over de radio wordt geanalyseerd”

DoelAls er in de toekomst een schip op ramkoers ligt met de steiger van het chemisch bedrijf INEOS Phenol in Doel, zal het personeel er tijdig gealarmeerd worden. Scheepsverkeerbegeleider Rodrigue Bijlsma (32) bracht enkele bedrijven samen om een uniek meldingssysteem te ontwikkelen na het ongeval met het losgeslagen containerschip APL Mexico in het Deurganckdok.

  1. Vrachtwagen ramt gevel van woning bij draaimanoeuvre: “Vroeger was het een heel rustige buurt, maar sinds anderhalf jaar is de situatie niet meer leefbaar”
    PREMIUM
    Melsele

    Vrachtwa­gen ramt gevel van woning bij draaima­noeu­vre: “Vroeger was het een heel rustige buurt, maar sinds anderhalf jaar is de situatie niet meer leefbaar”

    Op het kruispunt van de Kalishoekstraat en de Dambrugstraat in het centrum van Melsele heeft een vrachtwagen donderdagochtend de gevel van een woning geramd. De schade is aanzienlijk. Voor de bewoners is de maat vol. Ze zijn het omleidingsverkeer van de N70 beu. “Het was hier ooit rustig wonen, maar nu is het onleefbaar geworden”, getuigt slachtoffer Filip Smeets (55).