Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Uitbreiding van gezondheidsonderzoek PFOS naar perimeter van 5 km: “Koppel ook medische dossiers van personen met hoge PFOS-waarden”

Melsele/BeverenHet Agentschap Zorg en Gezondheid wil haar onderzoek naar de blootstelling aan PFOS uitbreiden naar een zone van 5 km rond de 3M-fabriek. De focus ligt daarbij op de overheersende zuidwestelijke windrichting. Ook Melsele en Beveren krijgen aandacht. Koen Daniëls (N-VA), ondervoorzitter van de PFAS-onderzoekscommissie, pleit er ook voor om medische dossiers te koppelen van mensen met hoge PFOS-waarden om na te gaan welke gezondheidsrisico’s er zijn.

 1. Eindejaarsactie Zorgpunt Waasland leverde 4.559 wenskaarten op
  Beveren/Sint-Niklaas/Zwijndrecht

  Eindejaars­ac­tie Zorgpunt Waasland leverde 4.559 wenskaar­ten op

  De eindejaarsactie ‘Wensen voor Alle Mensen’ van de dienstencentra van Zorgpunt Waasland in Beveren, Sint-Niklaas en Zwijndrecht heeft 4.559 wenskaartjes opgeleverd. Daarmee kon men evenveel inwoners gelukkig maken met warme woorden van een medeburger. Eind dit jaar loopt de actie, waarmee je een wenskaartje voor een inwoner in de opvallende sneeuwmanbrievenbussen kan deponeren, opnieuw.
 2. Wijkagent Luc (62) neemt noodgedwongen afscheid na fietsongeval: “Ontvoeringen en moorden meegemaakt als rijkswachter, maar het werk als wijkagent gaf evenveel voldoening”
  PREMIUM
  Beveren

  Wijkagent Luc (62) neemt noodgedwon­gen afscheid na fietsonge­val: “Ontvoerin­gen en moorden meegemaakt als rijkswach­ter, maar het werk als wijkagent gaf evenveel voldoening”

  De politiezone Waasland-Noord heeft Luc Paelinck (62) uitgezwaaid. Hij was 17 jaar lang wijkagent in Melsele, maar had er daarvoor ook al een carrière bij de toenmalige rijkswacht opzitten. Met twee moorddossiers en de ontvoering van Anthony De Clerck en Peter De Vleeschauwer heeft hij memorabele momenten beleefd. “Maar het oplossen van een burenruzie gaf me evenveel voldoening.”