Baert Marc
Volledig scherm
© Baert Marc

Twee chauffeurs onder invloed tijdens alcoholcontrole

Waasland-NoordDe politie van de zone Waasland-Noord nam deel aan de actie ‘Weekend zonder alcohol achter het stuur’. Afgelopen zaterdagavond en -nacht werd een alcoholcontrole gehouden. Er werden 52 bestuurders gecontroleerd.

 1. Vaccinatieteams gaan van start met inenting van buitenlandse zeelieden: “Voor velen is geen vaccin beschikbaar in eigen land”
  Doel/Antwerpen

  Vaccinatie­teams gaan van start met inenting van buitenland­se zeelieden: “Voor velen is geen vaccin beschik­baar in eigen land”

  Op de MPET-terminal in Doel hebben maandag de eerste buitenlandse zeelieden een prik gekregen van een Covid-vaccin. België is het eerste land dat een vaccinatiecampagne start voor alle zeevarenden, ongeacht hun nationaliteit. De Russische bemanning van het containerschip ‘MSC Joy’ kreeg de primeur en mocht aanschuiven voor een Johnson & Johnson-vaccin.
 2. REEKS. 50 jaar blokken van Amelinckx. kinderstadsdichter Mauro en zijn moeder July: “Liever de blokken dan een kasteel met zwembad”
  PREMIUM

  REEKS. 50 jaar blokken van Amelinckx. kinder­stads­dich­ter Mauro en zijn moeder July: “Liever de blokken dan een kasteel met zwembad”

  Voor vele mensen zijn de blokken van het Fabiolapark een ankerpunt. Ze zijn een standvastig baken, onlosmakelijk verbonden met de skyline van Sint-Niklaas, waar de stad even grootstedelijker wordt en waar veel schoonheid schuilt, als je het maar wil ontdekken. Het is de plek waar de Sint-Niklase kinderstadsdichter Mauro Pauwels (16) opgroeit, samen met zijn moeder July Vaerewyck (36). Een eenheid met z’n tweeën, samen op pad in het leven, in een klein stukje van de wereld vol grote contrasten. Lees meer verhalen van bewoners van de blokken van Amelinckx in ons dossier.
 1. Speciale eenheden dringen na urenlange belegering woning binnen van gewapende man: verdachte dood aangetroffen
  Play
  Vrasene

  Speciale eenheden dringen na urenlange belegering woning binnen van gewapende man: verdachte dood aangetrof­fen

  In de Peperdam in Vrasene (Beveren) heeft een gewapende man zich urenlang verschanst gehouden in een woning na een schietincident. De politie was er afgelopen nacht binnengevallen na een vermoeden van het dealen van drugs. De man vuurde enkele malen in de richting van de agenten. De speciale eenheden van de politie kwamen ter plaatse en slaagden er rond 10.30 uur in om de woning binnen te dringen. Ze troffen er het levenloze lichaam aan van de verdachte. Hij heeft zichzelf van het leven beroofd.