Archiefbeeld van R2
Volledig scherm
Archiefbeeld van R2 © Kristof Pieters

Truckchauffeur ontslagen na verkeersagressie

BeverenEen vrachtwagenchauffeur die twee weken geleden betrokken was bij een ernstig geval van verkeersagressie op de R2 ter hoogte van de Beverentunnel, heeft zijn ontslag gekregen.

 1. Buurt Ebeslaan verzet zich tegen zwaardere hoogspanningskabels: “Als ik mijn dakgoot uitkuis, voel ik de handen tintelen”
  Kallo

  Buurt Ebeslaan verzet zich tegen zwaardere hoogspan­nings­ka­bels: “Als ik mijn dakgoot uitkuis, voel ik de handen tintelen”

  De bewoners van de Ebeslaan in Kallo hebben massaal bezwaar aangetekend tegen de geplande verzwaring van één van de drie hoogspanningslijnen boven de wijk. Hiervoor moet zo’n 5.800 m2 aan natuurgebied gekapt worden in De Lisdodde. De bewoners maken zich echter ook zorgen over de gezondheidsrisico’s. Ze vragen uitbater Elia om een alternatief te onderzoeken en de hoogspanningslijn ondergronds te brengen.
 2. Volwaardig complex Waaslandhaven-Oost verbetert bereikbaarheid van Waaslandhaven: “Maar ook ontlasting van lokale wegen”
  Zwijndrecht/Beveren

  Volwaardig complex Waaslandha­ven-Oost verbetert bereikbaar­heid van Waaslandha­ven: “Maar ook ontlasting van lokale wegen”

  Het Zwijndrechts deel van de Waaslandhaven beschikt voor het eerst in haar geschiedenis over een volwaardig op- en afrittencomplex. De nieuwe kluifrotonde aan Waaslandhaven-Oost, die deel uitmaakt van de Oosterweelwerken, is na twee jaar bouwen klaar. Dat is bijzonder goed nieuws voor de ruim 15.000 medewerkers die dagelijks in dat deel van het havengebied aan de slag zijn.
 1. Terugwedstrijd Asterix Avo tegen Olympiacos Piraeus in de voorronde van de CL: “Er zijn mogelijkheden, maar dan moet alles kloppen”
  volleybal

  Terugwed­strijd Asterix Avo tegen Olympiacos Piraeus in de voorronde van de CL: “Er zijn mogelijkhe­den, maar dan moet alles kloppen”

  Het team van trainer-coach Kris Vansnick is in volle opbouw - zij hebben nog geen enkele competitiewedstrijd in de benen - en toch toonden de Asterix Avo-meisjes vorige week dat er zelfs in de CL knap volleybal kan getoond worden tegen het Griekse Piraeus. Omdat Asterix Avo vorige week in Griekenland de eerste set won en pas na 25-23 de vierde set verloor, zou men kunnen stellen dat er dinsdag (18u30) mogelijkheden zijn in de sporthal van Beveren tijdens de terugwedstrijd tegen Olympiacos.