Niels De Vleeschouwer bevestigt een foto van zijn vriendin Kirsten De Maeyer aan een witte fiets op de plaats waar ze vorige maand werd aangereden door een vrachtwagen.
Volledig scherm
PREMIUM
Niels De Vleeschouwer bevestigt een foto van zijn vriendin Kirsten De Maeyer aan een witte fiets op de plaats waar ze vorige maand werd aangereden door een vrachtwagen. © Kristof Pieters

Stille wake aan verkeerswisselaar E34 voor dodelijk verkeersslachtoffer Kirsten (24): “We hadden net een bod gedaan op een huis. De dag na het ongeval werd het aanvaard”

BeverenDe Fietsersbond van Beveren eist dat de tijdelijke fietsbrug over de E34 in Zwijndrecht zo snel mogelijk naar Melsele verhuist. Op amper tien maanden tijd gebeurden daar drie zware ongevallen met fietsers. Twee mensen kwamen hierbij om het leven. Het meest recente slachtoffer, de 24-jarige Kirsten De Maeyer uit Kallo, werd maandagmiddag herdacht met een stille wake. Zij en haar vriend stonden op het punt een huis te kopen.

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Antwerpse haventrafiek blijft mooi groeien, maar tekort aan nieuwe dokwerkers is probleem: “Te strak keurslijf door wet-Major”
  Antwerpen

  Antwerpse haventra­fiek blijft mooi groeien, maar tekort aan nieuwe dokwerkers is probleem: “Te strak keurslijf door wet-Ma­jor”

  Met een stijging van net geen 5 procent in de totale goederenoverslag over de voorbije negen maanden lijkt er geen vuiltje aan de lucht voor de haven van Antwerpen. Toch sluipt er ongerustheid in de rangen: door een tekort aan nieuwe dokwerkers en files aan de terminals heeft Antwerpen zeer recent trafiek verloren aan concurrerende havens als Le Havre en Bremen.