Kristof Pieters
Volledig scherm
© Kristof Pieters

Speeltuin Lago De Meerminnen slechts tijdelijk gesloten: “Speeltuin iets kleiner in oppervlakte maar aantal speeltuigen blijft hetzelfde”

BeverenDe afgelopen dagen was er wat commotie omtrent de speeltuin aan Lago De Meerminnen in Beveren. Een aantal mensen maakt zich zorgen dat de speeltuin er zou verdwijnen, ten voordele van de padelterreinen die in aanbouw zijn. Schepen van sport Katrien Claus ontkent dit met klem.

 1. Kapster Gilberte hangt na 45 jaar schaar aan de haak: “Maar het wordt moeilijk, zelfs op vakantie kon ik het niet laten om iedereen knipbeurt te geven”
  Zwijndrecht

  Kapster Gilberte hangt na 45 jaar schaar aan de haak: “Maar het wordt moeilijk, zelfs op vakantie kon ik het niet laten om iedereen knipbeurt te geven”

  Gilberte Van Britsom (66) zal vandaag de allerlaatste klant ontvangen in haar salon aan Dorp West in Zwijndrecht. De voormalige Belgische kampioene haartooi heeft haar kennis en ervaring wel doorgegeven aan de volgende generatie. In totaal leidde ze maar liefst 39 stagiaires op. Die zijn zaterdag nog eens allemaal uitgenodigd op een groot afscheidsfeest.
 2. Na risico’s PFOS en brand bij reservoir tuinbouwbedrijf stelt Groen nieuw alternatief voor: “Stel water van LAGO-zwembad ter beschikking”
  PREMIUM
  Beveren

  Na risico’s PFOS en brand bij reservoir tuinbouwbe­drijf stelt Groen nieuw alterna­tief voor: “Stel water van LA­GO-zwem­bad ter beschik­king”

  Groen Beveren wil dat de gemeente werk maakt van een sterk droogteplan. Volgens de oppositiepartij zijn er nog belangrijke stappen te zetten, nu gezuiverd afvalwater en het reservoir van een tuinbouwbedrijf in Melsele geen optie meer zijn. Zo vraagt raadslid Stijn De Munck te onderzoeken of het afgedankt water van het LAGO-zwembad kan gebruikt worden voor bewatering van planten.