Kristof Pieters
Volledig scherm
© Kristof Pieters

Sint-Maarten verplicht opnieuw mondmaskers op school

BeverenDe leerlingen en leerkrachten van de Sint-Maarten Scholencampus moeten vanaf morgen, donderdag, opnieuw met mondmasker naar school. De maatregel wordt ingevoerd nadat een leerkracht dinsdag positief testte op het coronavirus.

 1. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.
 2. Gemeente Kruibeke verbiedt alle evenementen met eten of drinken tot 10 januari: “We moeten doortastender optreden om virus tegen te houden”
  Kruibeke

  Gemeente Kruibeke verbiedt alle evenemen­ten met eten of drinken tot 10 januari: “We moeten doortasten­der optreden om virus tegen te houden”

  Het fuifverbod van provinciegouverneur Carina Van Cauter wordt in Kruibeke verlengd tot 10 januari. Ook alle andere evenementen waar eten of drinken wordt aangeboden, zijn verboden. Sportcompetities mogen nog wel doorgaan, maar zonder gebruik te maken van douches en kleedkamers. “Er zijn strengere maatregelen nodig om het virus onder controle te krijgen, maar de hogere overheid talmt om ze te nemen”, vindt burgemeester Dimitri Van Laere (N-VA).
 3. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.