Rutger Dobbelaere
Volledig scherm
PREMIUM
Rutger Dobbelaere © Kristof Pieters

Rutger (17) is koning van Olympiades: “Blokken doe ik amper, ik wil vooral weten hoe iets werkt”

MelseleHij mag zichzelf stilaan de koning van de Olympiades gaan noemen. Rutger Dobbelaere is nog maar pas 17 en al voor de derde keer werd hij uitgeroepen als winnaar van een Vlaamse Olympiade. Nadat hij eerst iedereen overtroefde in wiskunde toonde hij zich nu de strafste leerling fysica van Vlaanderen. Opmerkelijk: de tiener is allesbehalve een boekenwurm. 

 1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  7

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 2. WK-sensatie Jerome Ngom Mbekeli spreidt zijn vleugels bij SK Beveren: “Ik wil hier excelleren”
  PREMIUM
  voetbal challenger pro league

  WK-sensatie Jerome Ngom Mbekeli spreidt zijn vleugels bij SK Beveren: “Ik wil hier excelleren”

  SK Beveren zorgde tijdens de winterstop voor een stunt. Het haalde met Jerome Ngom Mbekeli (24) een winger in huis die even daarvoor op het WK schitterde bij Kameroen. In de fameuze 1-0-overwinning van z’n land tegen Brazilië, schilderde hij de bal op het hoofd van Vincent Aboubakar bij de winning goal. Van de Ontembare Leeuwen naar de Leeuwen van Beveren, het is een serieuze stap, maar Ngom speelde nog in de eigen Kameroense competitie. Gaandeweg vindt hij ook in België zijn draai.
 3. Zwijndrecht krijgt 15 miljoen euro van 3M om te investeren in leefbaarheid en groene ruimte: “Om zo mentaal welzijn van onze inwoners te verbeteren”
  PREMIUM

  Zwijn­drecht krijgt 15 miljoen euro van 3M om te investeren in leefbaar­heid en groene ruimte: “Om zo mentaal welzijn van onze inwoners te verbeteren”

  De gemeente Zwijndrecht krijgt de komende jaren maar liefst 15 miljoen euro ter beschikking, afkomstig van de schadevergoeding die multinational 3M betaalde aan de Vlaamse overheid. Dat geld dient niet om schulden aan te zuiveren of straten heraan te leggen. Het zal geïnvesteerd worden in de leefbaarheid en de vergroening van de publieke ruimte.
  Zwijndrecht