Benjamin Vergauwen bij zijn nieuw pronkstuk: een vos van 6,25 meter lang en 2,42 meter hoog die dienst deed als decor in de opera Foxie.
Volledig scherm
Benjamin Vergauwen bij zijn nieuw pronkstuk: een vos van 6,25 meter lang en 2,42 meter hoog die dienst deed als decor in de opera Foxie. © Kristof Pieters

Reinaerthoeve verwelkomt operaster Foxie, een reuzengrote vos van een halve ton: “Onze kinderen zijn alvast dolenthousiast”

DoelDe Reinaerthoeve in Doel heeft een nieuwe bewoner: Foxie. Deze voormalige ster uit de gelijknamige opera is 6,25 meter lang en 2,42 meter hoog en weegt een slordige 681 kilogram. Na een grote schoonmaak bij de decorstukken van De Munt moest er een nieuw onderkomen gezocht worden. “En waar hoort Foxie meer thuis dan in het Land van Reinaert?”, lacht de kersverse eigenaar Benjamin Vergauwen.

 1. “Proficiat met uw 35 jaar dienst, u bent ontslagen”: Stakingsbereidheid blijft ook na vijf weken groot bij personeel Ashland
  PREMIUM
  Doel

  “Proficiat met uw 35 jaar dienst, u bent ontslagen”: Stakingsbe­reid­heid blijft ook na vijf weken groot bij personeel Ashland

  Al vijf weken lang trekt het personeel van Ashland de wacht op aan de poort van het chemiebedrijf. Aanleiding is het ontslag van 39 mensen en de verplichting voor de rest om meer te werken zonder extra loon. Een sociaal bemiddelaar moet nu de lont uit het kruitvat halen. Maar het vertrouwen is ver te zoeken. “Iemand heeft eerst een bedanking gekregen voor 35 jaar dienst en 24 uur later volgde zijn ontslagbrief.”
 2. Manon Stragier helpt Asterix Avo aan winst in heenmatch halve finale beker: “Deze prestatie bevestigen in terugwedstrijd”
  VOLLEYBAL BEKER VAN BELGIË VROUWEN

  Manon Stragier helpt Asterix Avo aan winst in heenmatch halve finale beker: “Deze prestatie bevestigen in terugwed­strijd”

  Tijdens de heenwedstrijd van de halve finale voor de Belgische beker heeft Asterix Avo in de Edugo sporthal van VDK Gent een belangrijke overwinning behaald. De Beverse ploeg gaf een vastberaden indruk. Tweemaal werd een achterstand met veel geestdrift goedgemaakt. In de tweede set lukte dat net niet, maar in de vierde set - op spectaculaire wijze - wel. Resultaat: Asterix Avo won deze eerste clash met 1-3, op 30 januari volgt de terugwedstrijd in de sporthal van Beveren.
 1. Dit is de ongelofelijk schattige Ponkey de shezel
  Play

  Dit is de ongelofe­lijk schattige Ponkey de shezel

 2. In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"
  Play

  In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"