Aan het KA in Beveren wapperen honderden lintjes met daarop een persoonlijke boodschap tegen discriminatie van de jongeren.
Volledig scherm
Aan het KA in Beveren wapperen honderden lintjes met daarop een persoonlijke boodschap tegen discriminatie van de jongeren. © rv

Regenboogzitbanken, -muren en -zebrapaden als symbool tegen discriminatie: “Maar ook meer middelen nodig om probleemjongeren te begeleiden”

BeverenBeveren werd drie weken geleden opgeschrikt door de brutale moord op David Polfliet door drie minderjarigen. In de nasleep ervan heeft de gemeenteraad een unaniem standpunt ingenomen tegen zinloos geweld. Er is ook afgesproken om een actiever beleid te voeren tegen discriminatie en daarbij worden ook de Beverse scholen betrokken. Die krijgen elke een regenboogzitbank. Bij het KA hebben ze zelf alvast een regenboogmuur gerealiseerd met honderden persoonlijke boodschappen.

 1. Kate Winslet in topvorm of een docu over walvissen van de maker van ‘Titanic’: dit is onze streaming top vijf

  Kate Winslet in topvorm of een docu over walvissen van de maker van ‘Titanic’: dit is onze streaming top vijf

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s. Deze week op het menu: een nieuwe HBO-serie op Streamz met Kate Winslet in de hoofdrol, die niets dan lof en vijfsterrenrecensies kreeg in de internationale pers, een grimmige true crime-documentaire over een moeder die op zoek gaat naar de moordenaars van haar dochter en een Noorse krimi.
 1. Gigantische Tyrannosaurus Rex liep langzamer dan de mens
  Play

  Giganti­sche Tyrannosau­rus Rex liep langzamer dan de mens

 2. De stoppen slaan door bij Ruben wanneer badkamer verbouwen niet loopt zoals gehoopt
  Play
  Huis Gemaakt

  De stoppen slaan door bij Ruben wanneer badkamer verbouwen niet loopt zoals gehoopt