Het Vlaams gewest is akkoord om een alternatieve locatie te zoeken voor het geplande rangeerstation voor goederentreinen aan de Blikken in Verrebroek.
Volledig scherm
Het Vlaams gewest is akkoord om een alternatieve locatie te zoeken voor het geplande rangeerstation voor goederentreinen aan de Blikken in Verrebroek. © google

Rangeerstation verhuist na bezwaren van actiecomités

Kieldrecht/VerrebroekEr komt dan toch geen rangeerstation voor goederentreinen ter hoogte van de Blikken. De Vlaamse overheid is bereid naar een alternatieve locatie te zoeken. Eerder raakte ook al bekend dat een groot deel van de Drijdijk niet gerooid zal worden. Het actiecomité Doel 2020 reageert gematigd positief maar blijft wel bezorgd omtrent de effectieve buffering van de polderdorpen.

 1. Hollywood aan de Schelde: Kruibeekse filmmakers bundelen krachten voor kortfilm ’t Loze Vissertje
  PREMIUM
  Rupelmonde

  Hollywood aan de Schelde: Kruibeekse filmmakers bundelen krachten voor kortfilm ’t Loze Vissertje

  Dit najaar zal men ook in de cinema kunnen genieten van de Kruibeekse polders en de getijdenmolen van Rupelmonde. Die vormen namelijk het decor van de kortfilm ’t Loze Vissertje. De prent werd net ingeblikt door Piet Deyaert (32) en Wim Temmerman (48), twee ervaren filmprofessionals uit Kruibeke. Ze vonden niet alleen elkaar onder de kerktoren maar ook heel wat ander talent uit de filmwereld, soms tot eigen verrassing.
 2. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 1. Dit is de ongelofelijk schattige Ponkey de shezel
  Play

  Dit is de ongelofe­lijk schattige Ponkey de shezel

 2. In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"
  Play

  In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"