De projectontwikkelaar kan appartementen bouwen op de plaats van de vroegere hoofdingang en zal in ruil de nieuwe tribune realiseren.
Volledig scherm
De projectontwikkelaar kan appartementen bouwen op de plaats van de vroegere hoofdingang en zal in ruil de nieuwe tribune realiseren. © Kristof Pieters

Projectontwikkelaar realiseert nieuwe tribune in ruil voor bouwgrond: ruiloperatie kost gemeente wel 1,3 miljoen euro

De gemeenteraad heeft het lastenboek goedgekeurd voor de bouw van een nieuwe tribune in het Freethielstadion. Er is slechts één kandidaat. De projectontwikkelaar krijgt de bouwgronden in de Klapperstraat en bouwt in ruil een nieuwe tribune met daarbovenop 1,2 miljoen euro. De oppositie ziet evenwel vooral het verlies voor de belastingbetaler, aangezien de gemeente 2,5 miljoen euro investeerde in de aankoop van een hele rij woningen.

1 reactie

 • dirk heyrman

  1 jaar geleden
  Dank u burgemeester, u geeft weer eens toe aan de project ontwikkelaars van appartementen voor je gemeente. Bouw alles maar vol en laat de brave burger jullie kassa maar spijzen. En wat WB betreft, ze krijgen nu tegen een topploeg de tribunes nog niet vol en dat zal er niet op beteren.
 1. Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype
  Play

  Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype

 2. Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas
  Play
  Erfgenaam Gezocht

  Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas