De projectontwikkelaar kan appartementen bouwen op de plaats van de vroegere hoofdingang en zal in ruil de nieuwe tribune realiseren.
Volledig scherm
De projectontwikkelaar kan appartementen bouwen op de plaats van de vroegere hoofdingang en zal in ruil de nieuwe tribune realiseren. © Kristof Pieters

Projectontwikkelaar realiseert nieuwe tribune in ruil voor bouwgrond: ruiloperatie kost gemeente wel 1,3 miljoen euro

De gemeenteraad heeft het lastenboek goedgekeurd voor de bouw van een nieuwe tribune in het Freethielstadion. Er is slechts één kandidaat. De projectontwikkelaar krijgt de bouwgronden in de Klapperstraat en bouwt in ruil een nieuwe tribune met daarbovenop 1,2 miljoen euro. De oppositie ziet evenwel vooral het verlies voor de belastingbetaler, aangezien de gemeente 2,5 miljoen euro investeerde in de aankoop van een hele rij woningen.

1 reactie

 • dirk heyrman

  2 jaar geleden
  Dank u burgemeester, u geeft weer eens toe aan de project ontwikkelaars van appartementen voor je gemeente. Bouw alles maar vol en laat de brave burger jullie kassa maar spijzen. En wat WB betreft, ze krijgen nu tegen een topploeg de tribunes nog niet vol en dat zal er niet op beteren.
 1. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.