Iedereen die Dean Verberckmoes heeft gekend, omschrijft de jongen als een vrolijke kleuter die onbezorgd door het leven stapte. Rechts: Het rouwhoekje aan de speelplaats van zijn nieuwe school.
Volledig scherm
PREMIUM
Iedereen die Dean Verberckmoes heeft gekend, omschrijft de jongen als een vrolijke kleuter die onbezorgd door het leven stapte. Rechts: Het rouwhoekje aan de speelplaats van zijn nieuwe school. © Kristof Pieters

Portret van Dean (4), de immer vrolijke kleuter: “Eén dag zat hij op deze school, maar hij had al beste maatjes”

Verrebroek/MeerdonkOngeloof, afschuw en vooral enorm veel machteloosheid. Dat zijn de overheersende gevoelens bij iedereen die de kleine Dean Verberckmoes (4) heeft gekend. Buren, kennissen en school omschrijven hem als een kind dat vrolijk door het leven stapte. “Ik zie het ventje nog staan, altijd lachen en zwaaien.” Een kort leven, dat een abrupt einde kende toen Dave De Kock op de proppen kwam.

  1. Jaar na moord op David Polfliet is strijd tegen homofoob geweld nog volop bezig: “Mensen die al 40 jaar homo zijn, ervaren de laatste tien jaar als de moeilijkste”
    PREMIUM
    Sint-Niklaas/Beveren

    Jaar na moord op David Polfliet is strijd tegen homofoob geweld nog volop bezig: “Mensen die al 40 jaar homo zijn, ervaren de laatste tien jaar als de moeilijk­ste”

    Ruim een jaar na de homofobe moord op David Polfliet is er voor de LGBTQ+-gemeenschap in Sint-Niklaas en het Waasland een en ander ten goede veranderd, maar er is nog een lange weg te gaan. “Het taboe is doorbroken, maar fysiek en verbaal geweld tegen holebi’s is er helaas nog steeds. Ik kan het niet genoeg benadrukken: meld elk geval van homofobe agressie.”