Kristof Pieters
Volledig scherm
© Kristof Pieters

Politie Waasland-Noord houdt overlastcontrole

Vrasene/VerrebroekPolitieagenten van verschillende diensten van de zone Waasland-Noord hebben vrijdag samengewerkt aan een actie in Vrasene en Verrebroek, gericht op meer verkeersveiligheid en tegen overlast.

 1. Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)
  Livios

  Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)

  18 procent van de Belgische woningen kampt met schade door vochtproblemen, dat blijkt uit cijfers van het Steunpunt tot bestrijding van armoede. Volgens het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) is zelfs 70 procent van de gevallen van bouwschade te wijten aan vocht. Vochtproblemen zijn hardnekkig en pak je best zo snel mogelijk aan. Maar hoeveel kost dat? En welke premies kan je daarvoor aanvragen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Foto van kerncentrale maken? Dat kan je voortaan boete of celstraf opleveren: “Met mijn archief op sociale media riskeer ik levenslang”
  PREMIUM
  Doel

  Foto van kerncentra­le maken? Dat kan je voortaan boete of celstraf opleveren: “Met mijn archief op sociale media riskeer ik levenslang”

  Vanaf vandaag is het verboden om nog foto’s of opnames te maken van Belgische kerncentrales. Wie het toch doet, riskeert een boete of zelfs een celstraf tot één jaar. “Een wetswijziging die zonder enige discussie is gestemd”, reageert amateurfotograaf Bruno Stevenheydens hoofdschuddend. “Als straffen cumulatief worden opgeteld, wordt dat ongetwijfeld ‘levenslang’ voor die tientallen foto’s op mijn Instagram en Facebookpagina.”