Volledig scherm
© Kristof Pieters

Polderdorpen-leefbaar blijft met vragen zitten over verkeersafwikkeling bij havenuitbreiding

Kieldrecht/VerrebroekDe actiegroep Polderdorpen-leefbaar wil dat er prioritair werk wordt gemaakt van een rechtstreekse aansluiting van de Waaslandhaven op de E34. Ook blijft het comité ijveren voor walstroom zodat vervuilende scheepsmotoren niet nodeloos moeten draaien als de schepen aangemeerd liggen.

 1. Directrice Els Meuleman (42) kreeg zelf twee keer corona, maar leidde haar rusthuis door dodelijk jaar: “Blij dat regels nog streng zijn, ik weet hoe meedogenloos het virus is”
  PREMIUM
  Wichelen

  Directrice Els Meuleman (42) kreeg zelf twee keer corona, maar leidde haar rusthuis door dodelijk jaar: “Blij dat regels nog streng zijn, ik weet hoe meedogen­loos het virus is”

  Achttien doden moeten bergen, twee keer zelf getroffen door corona en ondertussen nog een gezin onderhouden. Noem rusthuisdirectrice Els Meuleman (42) gerust een van de strafste madammen van het jaar. Haar rusthuis Molenkouter in Wichelen kreeg het zwaar te verduren in de eerste coronagolf. De mama van twee hield zich kranig. “Toch had deze crisis ook positieve kanten”, verrast ze. Lees meer over de strafste Oost-Vlaamse verhalen van 2020 in dit dossier.
 1. Gevangene zet schaar op keel cipier en riskeert nu 40 maanden cel: “Ik had waanbeelden”
  Beveren

  Gevangene zet schaar op keel cipier en riskeert nu 40 maanden cel: “Ik had waanbeel­den”

  “Werken als cipier kan ik niet meer, daarvoor is de impact van de feiten te groot”. Dat vertelde de gewezen cipier die in de gevangenis van Beveren door een gevangene een schaar tegen de keel gedrukt kreeg. De dader stond, samen met drie mededaders, dinsdag voor de Dendermondse rechter. Er hangt hem 40 maanden celstraf boven het hoofd wegens poging tot gijzeling. Volgens het parket zat er een ontsnappingsplan achter de feiten.
 1. Vliegtuigje landt op snelweg en ramt auto
  Play

  Vliegtuig­je landt op snelweg en ramt auto

 2. Net David tegen Goliath: schoothond blijkt stoerder dan zwarte beer
  Play

  Net David tegen Goliath: schoothond blijkt stoerder dan zwarte beer