Een werk van ROA, de anonieme Gentse graffiti-artiest. Hij liet op verscheidene plaatsen zijn stempel achter.
Volledig scherm
Een werk van ROA, de anonieme Gentse graffiti-artiest. Hij liet op verscheidene plaatsen zijn stempel achter. © Kristof Pieters

"Paradijs voor graffitikunstenaars"

DOELDoel heeft opnieuw de internationale pers gehaald. Dit keer wijdde de BBC een reportage aan 'Belgium's ghost town', dat een paradijs wordt genoemd voor bekende graffitikunstenaars. De bewoners zijn er allerminst mee opgezet. "Het lokt nog meer vandalen", reageert Jan Creve.

 1. Burgerbewegingen Oosterweel reageren op PFOS-affaire: “Werken stilleggen zou nog erger zijn voor volksgezondheid”
  PREMIUM
  ANTWERPEN/ZWIJNDRECHT

  Burgerbewe­gin­gen Oosterweel reageren op PFOS-affaire: “Werken stilleggen zou nog erger zijn voor volksge­zond­heid”

  De burgerbewegingen Ringland, Ademloos en stRaten-generaal die in 2017 met de bevoegde overheden het Toekomstverbond tekenden voor een meer leefbaar Oosterweeltraject, reageren voor het eerst op de PFOS-affaire. Ze blijven resoluut achter het Toekomstverbond staan en benadrukken de Oosterweelwerken in Zwijndrecht níet stil te willen leggen. “Dan kan de vervuiling nog meer opstuiven of dieper insijpelen in het grondwater.”
 2. Oudste Jaguar-verdeler ter wereld viert 70-jarig bestaan met bouw nieuw complex: “Atelier nodig voor elektrische voertuigen”
  Beveren

  Oudste Jaguar-verdeler ter wereld viert 70-jarig bestaan met bouw nieuw complex: “Atelier nodig voor elektri­sche voertuigen”

  Aan de Gentseweg in Beveren is de eerste steen gelegd van een nieuw complex voor garage De Ridder, de oudste officiële merkverdeler voor Jaguar wereldwijd. De zaak werd in 1951 opgericht en viert dus haar 70-jarig bestaan. “En met deze investering tonen we dat we ook de toekomst vol vertrouwen tegemoet zien”, zegt gedelegeerd bestuurder Mannu Meirsman.