Kristof Pieters
Volledig scherm
PREMIUM
© Kristof Pieters

Op zoek naar de laatste échte frietbarakken: “Het heeft charme, is kleinschalig en vooral volks”

Waasland/DendermondeWat is er meer typerend voor het straatbeeld in België dan een frituur in elk dorp? Maar de echte frietkoten langs de kant van de weg zijn stilaan een zeldzaamheid aan het worden. Naar aanleiding van de Week van de Friet gingen we op zoek naar enkele van de laatste authentieke frietbarakken in onze regio voor een kleintje met mayonaise. 

 1. Sint-Jorisinstituut test nieuwe schoolcomputers uit tijdens week afstandsonderwijs: “Pandemie of niet, dit is de toekomst”
  Bazel

  Sint-Jorisinsti­tuut test nieuwe schoolcom­pu­ters uit tijdens week afstandson­der­wijs: “Pandemie of niet, dit is de toekomst”

  Het Sint-Jorisinstituut in Bazel heeft omwille van het hoogt aantal besmettingen de deuren gesloten en is vandaag overgeschakeld op afstandsonderwijs. Eén klas zal de komende week het nieuw chromebookproject uittesten. Gefaseerd krijgen alle 850 leerlingen van de school een computer ter beschikking. “Zo kan er niemand meer uit de boot vallen tijdens een lockdown”, zegt directeur Karl Fievez.
 2. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.