De voorbereidende werken zijn intussen van start gegaan.
Volledig scherm
De voorbereidende werken zijn intussen van start gegaan. © Kristof Pieters

Ontpoldering Hedwigepolder eindelijk uit de startblokken, wel nog bijkomend bodemonderzoek nodig voor aanleg ringdijk

KieldrechtHet heeft heel wat voeten in de aarde gehad maar de ontpoldering van de Hedwigepolder kan eindelijk van start gaan. De werken op Belgisch grondgebied zijn al vijf jaar klaar, maar door een juridische veldslag bij onze Noorderburen lag de werf jaren stil. Om het overstromingsgebied van 465 hectare te kunnen voltooien moet nog zo’n 1,8 kilometer ringdijk worden aangelegd.

 1. Prijs gevelstenen met 43% gestegen in één jaar tijd: gaat die opnieuw zakken? En zijn er manieren om toch te besparen?
  Livios

  Prijs gevelste­nen met 43% gestegen in één jaar tijd: gaat die opnieuw zakken? En zijn er manieren om toch te besparen?

  De prijzen van bouwmaterialen stijgen al een hele tijd sterk door. Eerst vanwege de grote vraag en het beperkte aanbod tijdens de coronacrisis, daarna mede door de oorlog in Oekraïne. Bouwsite Livios vroeg aan Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder van de Bouwunie, hoe de prijzen van bouwmaterialen zullen evolueren en of er tips zijn om toch te besparen.
 2. Akkoord in de maak over nieuwe coalitie: Antoine Denert keert terug als burgemeester, maar laat zich vervangen door Dimitri Van Laere
  PREMIUM
  Kruibeke

  Akkoord in de maak over nieuwe coalitie: Antoine Denert keert terug als burgemees­ter, maar laat zich vervangen door Dimitri Van Laere

  De drie partijen N-VA, CD&V en DENERT staan op een zucht van een akkoord van een nieuwe coalitie. Nog deze week zou de handtekening gezet worden onder een opmerkelijk scenario. Daarin wordt niet Filip Vercauteren (CD&V) maar wel Antoine Denert de nieuwe burgemeester. Weliswaar enkel titelvoerend. Dimitri Van Laere (N-VA) zal hem na een maand opvolgen als waarnemend burgemeester.