Stijn De Munck ziet nog heel wat potentieel in de recuperatie van water bij LAGO De Meerminnen
Volledig scherm
PREMIUM
Stijn De Munck ziet nog heel wat potentieel in de recuperatie van water bij LAGO De Meerminnen © Kristof Pieters

Na risico’s PFOS en brand bij reservoir tuinbouwbedrijf stelt Groen nieuw alternatief voor: “Stel water van LAGO-zwembad ter beschikking”

BeverenGroen Beveren wil dat de gemeente werk maakt van een sterk droogteplan. Volgens de oppositiepartij zijn er nog belangrijke stappen te zetten, nu gezuiverd afvalwater en het reservoir van een tuinbouwbedrijf in Melsele geen optie meer zijn. Zo vraagt raadslid Stijn De Munck te onderzoeken of het afgedankt water van het LAGO-zwembad kan gebruikt worden voor bewatering van planten.

 1. SK Beveren laat zege door de vingers glippen tegen Club NXT
  Challenger Pro League

  SK Beveren laat zege door de vingers glippen tegen Club NXT

  SK Beveren heeft zijn reeks niet kunnen verderzetten op bezoek bij Club NXT. Op Schiervelde in Roeselare zat een zege er nochtans lang in, maar een klasseflits van Club-speler Talbi stuurde de Leeuwen met amper één puntje naar huis. Het enige voordeel? De U23 van Anderlecht gingen verrassend winnen op bezoek bij leider Lierse, waardoor SK Beveren de kloof met de eerste plaats alvast met één puntje kon verkleinen.
 2. Lokerse oud-bakker Eddy in de bres voor beroepsgenoten als voorzitter Bakkers Vlaanderen: “Opleg van tienduizenden euro’s op energiefactuur geen uitzondering”
  PREMIUM
  Lokeren

  Lokerse oud-bak­ker Eddy in de bres voor beroepsge­no­ten als voorzitter Bakkers Vlaanderen: “Opleg van tienduizen­den euro’s op energiefac­tuur geen uitzonde­ring”

  Na dertig jaar brood bakken liet Eddy Van Damme (52) begin dit jaar zijn bakkerij op Heiende in Lokeren over aan zoon en schoondochter. In zijn nieuwe rol als voorzitter en spreekbuis van Bakkers Vlaanderen moet hij zijn oud-collega’s door een ongeziene energiecrisis loodsen. “Als de politiek niks onderneemt, dreigen heel wat bakkerszaken straks de deuren te moeten sluiten.”
 3. Van het Kasteel van Poeke tot de Sint-Baafsabdij: op deze 7 locaties in Oost-Vlaanderen maak je de mooiste trouwfoto’s
  PREMIUM
  Oost-Vlaanderen

  Van het Kasteel van Poeke tot de Sint-Baafsabdij: op deze 7 locaties in Oost-Vlaanderen maak je de mooiste trouwfoto’s

  Stap jij bijna in het huwelijksbootje en ben je nog op zoek naar een plekje waar je de mooiste dag van je leven kan vereeuwigen? Dan hebben we goed nieuws voor jou, want onze redactie zocht de mooiste locaties voor trouwfoto’s voor je uit. Van het Kasteel van Poeke in Aalter tot de oude Sint-Baafsabdij in Gent: op deze 7 locaties in Oost-Vlaanderen leg je de mooiste trouwfoto’s vast.