Deze enorme voorraadpot was afgedekt met een molensteen en neergezakt in een vossenburcht.
Volledig scherm
Deze enorme voorraadpot was afgedekt met een molensteen en neergezakt in een vossenburcht. © Kristof Pieters

Mysterieuze Romeinse vondsten in Smisstraat

VRASENEArcheologen hebben in de Smisstraat een mysterieuze vondst gedaan. Tijdens opgravingen werd een Romeinse nederzetting blootgelegd. Naast een intacte waterput troffen de archeologen een enorme voorraadpot aan die zo'n 2000 jaar geleden werd afgedekt door een ronde maalsteen. De pot werd teruggevonden in een gangenstelsel van wat ooit een vossenburcht moet zijn geweest.

 1. REEKS. 50 jaar blokken van Amelinckx. Eddy en Christiane, inwoners van het eerste uur: “In de blokken gaan wonen, dat was voor het leven”
  PREMIUM
  Sint-Niklaas

  REEKS. 50 jaar blokken van Amelinckx. Eddy en Christiane, inwoners van het eerste uur: “In de blokken gaan wonen, dat was voor het leven”

  50 jaar geleden werden de appartementsgebouwen in het Fabiolapark, in de volksmond ook wel ‘de blokken van Amelinckx’ genoemd, gebouwd. Onze reporter ging er langs en sprak met enkele opmerkelijke inwoners. Vandaag: Eddy Moorthamer (74) en Christiane Tilleman (73), inwoners van het eerste uur. Op 1 juli 1970 trokken ze, van zodra het gebouw klaar was, in blok 2 in, als prille twintigers. Nu, als jonge zeventigers, hadden ze een leven zonder hun blokken niet eens kunnen voorstellen. Hun verhaal.
 2. Speciale eenheden dringen na urenlange belegering woning binnen van gewapende man: verdachte dood aangetroffen
  Play
  Vrasene

  Speciale eenheden dringen na urenlange belegering woning binnen van gewapende man: verdachte dood aangetrof­fen

  In de Peperdam in Vrasene (Beveren) heeft een gewapende man zich urenlang verschanst gehouden in een woning na een schietincident. De politie was er afgelopen nacht binnengevallen na een vermoeden van het dealen van drugs. De man vuurde enkele malen in de richting van de agenten. De speciale eenheden van de politie kwamen ter plaatse en slaagden er rond 10.30 uur in om de woning binnen te dringen. Ze troffen er het levenloze lichaam aan van de verdachte. Hij heeft zichzelf van het leven beroofd.