Greet Depauw met een foto van haar zoon Dominique.
Volledig scherm
Greet Depauw met een foto van haar zoon Dominique. © Jan De Meuleneir/Photonews

Moeder Greet (66) vecht voor repatriëring zoon (36) die al 7 maanden in coma ligt in Spanje: “Ik voel mij enorm schuldig omdat ik niet aan zijn bed kan staan”

De wereld van Greet Depauw (66) stortte op 25 augustus vorig jaar in toen ze te horen kreeg dat haar zoon Dominique bij een ongeval in Spanje een zwaar hersentrauma had opgelopen. Al 7 maanden ligt hij er in coma en die ruim 1.400 kilometer afstand begint zijn tol te eisen bij mama Greet. Bovendien verloopt de dure repatriëring heel moeizaam. “Daar voel ik mij nutteloos en thuis overvalt mij een schuldgevoel omdat ik niet aan zijn bed sta”, verwoordt ze haar verdriet. 

5 reacties

 • Nikolaas Bouman

  2 jaar geleden
  Heel veel sterkte lieve moeder!
 • Albert De Vries

  2 jaar geleden
  @Cecarine De Smet, je kan niet bij een Belgisch ziekenfonds aangesloten blijven als je niet in België jouw hoofdverblijfplaats hebt. Zijn hoofdverblijfplaats was Barcelona. Je kan zelfs niet bij jouw Belgische hospitalisatieverzekering, waar je soms al vele jaren voor betaalt, aangesloten blijven zonder hoofdverblijfplaats in België. Gelukkig betaalt de Spaanse sociale zekerheid alle kosten (anders dan in België)
 • Njenny Van tongelen

  2 jaar geleden
  Spijtig dat er geen rekeningnummer bijstaat om de rapatriering te kunnen sponseren.
 • Dieder De Brende

  2 jaar geleden
  Vraag een ambulance aan in Polen en vraag hier een vrijwillig medische personeel, eventueel een dokter die het voor een prijsje wilt doen. probleem opgelost voor max een 5000€; zelf via een oproep in HLN zal je medisch personeel vinden die het gratis willen doen.... Dus bespaar je zeker nog eens 2000€
 • Cecarine De Smet

  2 jaar geleden
  Triestig en erg , maar dit is dus de reden waarom je bij het Belgisch ziekenfonds moet aangesloten blijven ,eender naar welk land je verhuisd, voor oa repatriëring. Hopelijk komt het in orde
 1. Manon Stragier helpt Asterix Avo aan winst in heenmatch halve finale beker: “Deze prestatie bevestigen in terugwedstrijd”
  VOLLEYBAL BEKER VAN BELGIË VROUWEN

  Manon Stragier helpt Asterix Avo aan winst in heenmatch halve finale beker: “Deze prestatie bevestigen in terugwed­strijd”

  Tijdens de heenwedstrijd van de halve finale voor de Belgische beker heeft Asterix Avo in de Edugo sporthal van VDK Gent een belangrijke overwinning behaald. De Beverse ploeg gaf een vastberaden indruk. Tweemaal werd een achterstand met veel geestdrift goedgemaakt. In de tweede set lukte dat net niet, maar in de vierde set - op spectaculaire wijze - wel. Resultaat: Asterix Avo won deze eerste clash met 1-3, op 30 januari volgt de terugwedstrijd in de sporthal van Beveren.
 1. Alex Agnew openhartig: "Mijn vader zei dat ik dom was en ik heb me dus altijd dom gevoeld"
  Play

  Alex Agnew openhartig: "Mijn vader zei dat ik dom was en ik heb me dus altijd dom gevoeld"

 2. Celine Van Ouytsel (24) had nog nooit een relatie: "Ik heb niet het gevoel dat ik iets mis"
  Play
  Missie Callcenter

  Celine Van Ouytsel (24) had nog nooit een relatie: "Ik heb niet het gevoel dat ik iets mis"