Links: Slachtoffer David Polfliet. Rechts: de 16-jarige jongen die ontsnapte (archiefbeeld)
Volledig scherm
Links: Slachtoffer David Polfliet. Rechts: de 16-jarige jongen die ontsnapte (archiefbeeld) © Rv, PN

Minderjarige moordverdachte die ontsnapte uit instelling in Wingene weer opgepakt in hotel in Blankenberge: “Hij zat verstopt in kast”

De 16-jarige jongen die afgelopen weekend ontsnapte uit de gesloten inrichting in Wingene is terecht. De politie pakte hem op in een hotelkamer in Blankenberge waar hij zich samen met een tweede gevluchte jongere schuil hield. De voortvluchtige L.N. wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de moord op de 42-jarige David Polfliet, een homoseksuele man uit Sint-Niklaas. 

 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Bodem en riet van natuurreservaat naast 3M-fabriek ernstig vervuild met PFOS: “We kunnen gecomposteerd maaisel toch niet in de voedselketen laten belanden?”
  Zwijndrecht

  Bodem en riet van natuurre­ser­vaat naast 3M-fa­briek ernstig vervuild met PFOS: “We kunnen gecompos­teerd maaisel toch niet in de voedselke­ten laten belanden?”

  Er zijn alarmerende concentraties aan PFOS aangetroffen in zowel het slib als het riet van het natuurreservaat Blokkersdijk, vlak naast de 3M-fabriek in Zwijndrecht. Natuurpunt Waasland weet zich nu geen blijf meer met het gemaaide riet. “Het beheer van ons reservaat komt hierdoor in het gedrang. Zonder maaiwerken evolueert dit uniek stukje natuur naar een bos.”
 1. Familie wist dat verdachte (16) van moord op David Polfliet wilde ontsnappen: “Hij kreeg geen weekendjes vrij, dus hij zag geen andere uitweg”
  PREMIUM

  Familie wist dat verdachte (16) van moord op David Polfliet wilde ontsnappen: “Hij kreeg geen weekendjes vrij, dus hij zag geen andere uitweg”

  Eén van de drie minderjarigen die in maart werden opgepakt voor de moord op David Polfliet (42) in een park in Beveren, is afgelopen zaterdag ontsnapt uit een gesloten jeugdinstelling in Wingene. De familie van de 16-jarige was op de hoogte van zijn vluchtplannen en probeerde hem nog op andere gedachten te brengen. Tevergeefs. "Hij was na zes maanden opsluiting de wanhoop nabij."
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.