De ploeg van Ostdonk Bieren kan eindelijk de mobiele bar eens van stal halen voor de eerste editie van de Beverse Streekmarkt.
Volledig scherm
De ploeg van Ostdonk Bieren kan eindelijk de mobiele bar eens van stal halen voor de eerste editie van de Beverse Streekmarkt. © Kristof Pieters

Lokale streekproducenten krijgen eigen markt: “Eindelijk kunnen we onze caravan nog eens van stal halen”

Haasdonk/BeverenMet de organisatie van een reeks Beverse Streekmarkten wil het gemeentebestuur lokale streekproducten een grotere bekendheid geven bij inwoners en bezoekers. Haasdonk mag de spits afbijten. De brouwers van Ostdonk Bieren juichen het initiatief toe.

 1. Kruidentuin op binnenkoer Hof ter Saksen prikkelt alle zintuigen: “Vrouwen gingen vroeger zelfs op de tijmbank zitten voor een fris geurtje onderaan”
  PREMIUM
  Beveren

  Kruiden­tuin op binnenkoer Hof ter Saksen prikkelt alle zintuigen: “Vrouwen gingen vroeger zelfs op de tijmbank zitten voor een fris geurtje onderaan”

  Het kasteeldomein Hof ter Saksen heeft er een nieuwe troef bij. Op de binnenkoer van het hoevegebouw werd een zintuigentuin geopend. Bezoekers mogen ze aanraken, ruiken en zelfs proeven. Goed nieuws is er ook voor de oranjerie. Een jaar na de verwoestende brand zal een aannemer deze week starten met de herstellingswerken.
 2. Politie leert kinderen tussen 8 en 12 jaar al gamend veilig omgaan met internet: “Beter jong geleerd om cybercriminelen te stoppen”
  Zwijndrecht

  Politie leert kinderen tussen 8 en 12 jaar al gamend veilig omgaan met internet: “Beter jong geleerd om cybercrimi­ne­len te stoppen”

  De politie van Zwijndrecht heeft als eerste zone in het land een preventieproject uitgerold om kinderen in het basisonderwijs beter te wapenen tegen cybercriminelen. Met het project Hackshield worden kinderen tussen 8 en 12 jaar spelenderwijs via een game opgeleid tot heuse ‘cyberagenten’. “De kennis die ze opdoen, kunnen ze doorgeven aan hun ouders en grootouders”, zegt coördinator Tom Marcelo.
 1. Van een waterparcours tot shoppen met bubbels: hier geniet jij van 6 speciale acties tijdens Weekend van de Klant in Dendermonde en het Waasland
  PREMIUM
  Waasland/Dendermonde

  Van een waterpar­cours tot shoppen met bubbels: hier geniet jij van 6 speciale acties tijdens Weekend van de Klant in Dendermon­de en het Waasland

  Op zaterdag 1 en zondag 2 oktober is het Weekend van de Klant. Dan word je bij verschillende zaken als klant in de watten gelegd en kan je genieten van speciale acties tijdens het shoppen. Van een Wibit-waterparcours in Beveren tot shoppen met bubbels in Dendermonde: op deze 6 locaties in Waasland en Dendermonde geniet jij van speciale acties tijdens Weekend van de Klant.
 2. Slechts 42 procent van Belgen past voorschotfactuur energie aan: dit zijn de risico’s
  Mijnenergie

  Slechts 42 procent van Belgen past voorschot­fac­tuur energie aan: dit zijn de risico’s

  58% van de Belgen heeft zijn voorschot voor energie de voorbije maanden nog niet verhoogd. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van Luminus. Toch zorgt uitstel in deze situatie in geen geval voor afstel. Integendeel, wie niet in actie schiet, riskeert onaangename verrassingen bij het ontvangen van de slotfactuur. Zeker nu de energieprijzen recordhoogtes bereiken. Mijnenergie.be zet de feiten op een rij.