Roberto Lorrain en Sigrid Aesseloos hebben El Valenciano nieuw leven ingeblazen in een pand aan de Oude Zandstraat in Beveren.
Volledig scherm
PREMIUM
Roberto Lorrain en Sigrid Aesseloos hebben El Valenciano nieuw leven ingeblazen in een pand aan de Oude Zandstraat in Beveren. © Kristof Pieters

Legendarische Spaanse winkel El Valenciano heropent de deuren: “Klaar voor de volgende honderd jaar”

Beveren/AntwerpenBijna honderd jaar lang was El Valenciano in Antwerpen dé winkel waar liefhebbers van de Spaanse keuken hun jamón en benodigdheden voor een paella kwamen kopen. Onder meer Wannes Van de Velde en Matthias Schoenaers waren vaste klanten en zelfs koningin Fabiola kwam er over de vloer. Vijf jaar na de sluiting blazen uitbaters Robert Lorrain en Sigrid Aesseloos de zaak nu nieuw leven in, niet langer in Antwerpen, maar 20 kilometer verderop in Beveren.

  1. Michael (24) keert voor eerste keer terug naar stadion Freethiel sinds hij permanente gehoorschade opliep tijdens voetbalrellen in april: “Ik mag de aftrap geven. Helaas wel met hoorapparaat”
    PREMIUM
    Beveren

    Michael (24) keert voor eerste keer terug naar stadion Freethiel sinds hij permanente gehoorscha­de opliep tijdens voetbalrel­len in april: “Ik mag de aftrap geven. Helaas wel met hoorappa­raat”

    SK Beveren neemt het komend weekend op tegen Lierse. Een bijzondere match, want de incidenten van de match van afgelopen seizoen liggen bij veel supporters nog vers in het geheugen. Een tiental Beverse supporters raakte gewond toen er voetzoekers werden afgevuurd. Michael Meyvis (24) was er het ergst aan toe en liep permanente gehoorschade op. Hij moet nu met een hoorapparaat door het leven. Zondag keert hij voor het eerst terug naar de Freethiel om de aftrap te geven.