Door gebruik te maken van artificiële intelligentie wil Lanxess betere producten veel sneller ontwikkelen.
Volledig scherm
Door gebruik te maken van artificiële intelligentie wil Lanxess betere producten veel sneller ontwikkelen. © Lanxess

Lanxess gaat artificiële intelligentie inzetten voor productontwikkeling en glasvezelfabriek in Kallo krijgt daarbij sleutelrol

Het chemiebedrijf Lanxess gaat nieuw terrein aanboren op het vlak van de ontwikkeling van hoogwaardige plastics voor bepaalde klanten. Door gebruik te maken van artificiële intelligentie (AI) wil het bedrijf drastisch de tijd verminderen die het nodig heeft om nieuwe materialen te ontwikkelen.

0 reacties

 1. Het Monster van het Waasland: “Hij heeft mijn leven kapotgemaakt”
  De Kroongetuigen

  Het Monster van het Waasland: “Hij heeft mijn leven kapotge­maakt”

  In deze aflevering van de HLN-podcast De Kroongetuigen getuigt één van de slachtoffers van Claudy Pierret, alias ‘Het monster van het Waasland’. Sandra vertelt over de gruwel die de man haar heeft aangedaan. Pierret bond haar tijdens een zogenaamde fotosessie aan handen en voeten vast en ging over tot gruwelijke seksuele martelingen. “Hoe meer ik tegenwerkte, hoe kwader die man werd”, getuigt Sandra. “Hij was een ander persoon, niet meer de man die ik kende.” Pierret wordt in 2011 veroordeeld tot 20 jaar cel voor dubbele moord. Tegelijk blijven er vermoedens bestaan dat er nog meer slachtoffers zijn.
 2. Droogte en kevers doen Wase naaldbossen afsterven, zeven gemeentebesturen slaan handen in elkaar om probleem aan te pakken: “Op twee jaar tijd 75 voetbalvelden nieuw bos aanplanten”
  PREMIUM
  Waasland

  Droogte en kevers doen Wase naaldbos­sen afsterven, zeven gemeentebe­stu­ren slaan handen in elkaar om probleem aan te pakken: “Op twee jaar tijd 75 voetbalvel­den nieuw bos aanplanten”

  Door de steeds drogere zomers en een schorskeverplaag staan de naaldbossen in het Waasland enorm onder druk. Bosgroep Oost-Vlaanderen Noord slaat de handen in elkaar met 7 gemeentebesturen om het probleem aan te pakken. “De komende twee jaar gaan we 75 voetbalvelden aan naaldbos omvormen tot groene en gezonde bossen.”