Aan de fietsoversteekplaats in de Steenlandlaan zijn de werken gestart voor de heraanleg. Aanleiding is het dodelijk verkeersongeval waarbij in juli Kirsten De Maeyer om het leven kwam.
Volledig scherm
Aan de fietsoversteekplaats in de Steenlandlaan zijn de werken gestart voor de heraanleg. Aanleiding is het dodelijk verkeersongeval waarbij in juli Kirsten De Maeyer om het leven kwam. © Kristof Pieters

Lantis richt fietsoversteek aan Steenlandlaan veiliger in na dodelijk ongeval: “Maar geen verplaatsing van tijdelijke fietsbrug”

Melsele/KalloEen aannemer is van start gegaan met de heraanleg van de fietsoversteek aan de Steenlandlaan in Melsele. Aanleiding is een dodelijk verkeersongeval in juli waarbij de 24-jarige Kirsten De Maeyer om het leven kwam. De Fietsersbond vraagt ook de verplaatsing van de tijdelijke fietsbrug over de E34, maar dat is volgens Lantis niet mogelijk.

  1. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
    TV

    “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

    Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”