Schepen van Mobiliteit Raf Van Roeyen aan de Grote Markt in Beveren. Met het geld van Lantis wil de gemeente een betere fietsverbinding realiseren tussen station en centrum.
Volledig scherm
Schepen van Mobiliteit Raf Van Roeyen aan de Grote Markt in Beveren. Met het geld van Lantis wil de gemeente een betere fietsverbinding realiseren tussen station en centrum. © Kristof Pieters

Lantis geeft klein miljoen om verkeershinder van Oosterweelwerken te milderen

De gemeente Beveren heeft van Lantis, de bouwheer van de Oosterweelverbinding, zo’n 920.000 euro gekregen om de verwachte verkeershinder vanaf de zomer te milderen. De gemeente heeft al een verlanglijstje klaar. Zo wordt het fietspad in de Gravendreef vernieuwd en komen er ANPR-camera’s voor trajectcontrole in Kallo.

  1. Lantis toont hoe verontreinigde PFOS-grond wordt ingekapseld: “Dit gaat minstens even lang mee als de brug die we er naast bouwen”
    PREMIUM
    Zwijndrecht

    Lantis toont hoe verontrei­nig­de PFOS-grond wordt ingekap­seld: “Dit gaat minstens even lang mee als de brug die we er naast bouwen”

    Lantis, de bouwheer van de Oosterweelwerken, benadrukt dat de met PFOS verontreinigde gronden de werfzone niet zullen verlaten. De meest vervuilde grond wordt bij 3M zelf gestockeerd in een zes meter hoge veiligheidsberm. Er is intussen ook al een deel verwerkt onder de nieuwe kluifrotonde. “En we gooien er heus niet zomaar een plastic zeil over”, verzekert CEO Luc Hellemans.