De huidige parking zal volgend jaar in capaciteit verdubbeld worden.
Volledig scherm
De huidige parking zal volgend jaar in capaciteit verdubbeld worden. © Kristof Pieters

Lantis bouwt Park & Ride Melsele uit tot multimodaal knooppunt: “Verdubbeling aantal parkeerplaatsen, deelfietsen en laadstations”

MelseleDe Park & Ride aan de tramterminus in Melsele ondergaat volgend jaar een grondige facelift. Lantis - de bouwheer van de Oosterweelverbinding - plant een verdubbeling van het aantal parkeerplaatsen en zal de site uitbouwen tot een multimodaal knooppunt met deelfietsen en laadstations voor elektrische fietsen en auto’s. Een ideaal alternatief voor wie de files richting Antwerpen wil vermijden.

 1. Massale volkstoeloop blijft uit voor eerste editie Doel Festival in Scheldedorpje: “Verliefd op de locatie”
  PREMIUM
  Doel

  Massale volkstoe­loop blijft uit voor eerste editie Doel Festival in Schelde­dorp­je: “Verliefd op de locatie”

  De eerste editie van het Doel Festival zorgde dit weekend niet voor een overrompeling in het polderdorpje met een opkomst van zowat 4.000 festivalbezoekers verspreid over zaterdag en zondag. Het nieuwe festival stootte voor aanvang op verzet van buurtbewoners. “Het is juist onze bedoeling om mee terug leven in het dorp te krijgen”, zegt medeorganisator Gilles De Decker.
 2. HUIZENJACHT. Petegem-aan-de-Leie, de grootste deelgemeente van Deinze: “Voor een kwalitatieve nieuwe rijwoning betaal je meer dan 300.000 euro”
  PREMIUM
  Deinze

  HUIZEN­JACHT. Petegem-aan-de-Leie, de grootste deelgemeen­te van Deinze: “Voor een kwalitatie­ve nieuwe rijwoning betaal je meer dan 300.000 euro”

  Op zoek naar een nieuwe stek of gewoon nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek met een lokale vastgoedmakelaar. Deze week: Petegem-aan-de-Leie bij Deinze, een deelgemeente met drukke gewestwegen, een treinstation, uitgestrekte woonwijken, industriezones en veel sportfaciliteiten, maar zonder echte dorpskern. “Een deftige villa of ruime bungalow vind je bijna niet meer onder de 400.000 euro”, zegt Rik Schepens van Vastgoed Schepens Deinze.